metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gość ~gość (Gość)03.11.2017 06:45

Ja z dyni to tylko wyciskam zupę krem

20

gość ~gość (Gość)03.11.2017 05:25

Na szczęście nie zauważyłam że Halloween był. Zaraz posmaruję chleb dzień dobry ..

20

mefisto ~mefisto (Gość)03.11.2017 02:21

Taki jeden zapomniał się przebrać po Halloween z przebrania za diabła i tak chadza do następnego Halloween. Całe szczęście, że większość czasu przesiaduje w swojej kryjówce pomiędzy Rynkiem (Łazienną Mokrą) a Rycerską.

22

Papkin ~Papkin (Gość)31.10.2017 22:30

Widziałem dzisiaj w Focusie, dzieciaczki fajnie poprzebierane, wesołe, fajnie się bawiły.

79

alonzo ~alonzo (Gość)31.10.2017 22:04

Chyba sukienkowych bardzo boli że stracili monopol na pokazywanie różnych duchów i upiorów. Inaczej by ignorowali - niech się głupie dzieciaki bawią. A pewnie jeszcze bardziej boli, że z tych strasznych duchów można (a każdy myślący człowiek uważa że nawet należy) się śmiać.
A po trzecie to Halloween nie jest świętem bardziej pogańskim niż polskie Boże Narodzenie; w pochodzi bowiem od archaiczn-angielskiego "All Hallows" czyli "Wszyscy Święci".
Ortodoksyjnym narodowym katolistom proponowałbym raczej wyrzucić z kanonu lektur szkolnych "Dziady" bo to już jawny opis pogańskich obrzędów. Dla pewności należałoby zresztą wywalić całego Mickiewicza bo jeżeli jeden z jego utworów jest jawnie satanistyczny to pozostałe też zapewne sączą z ukrycia jad pogaństwa i satanizmu w niewinne dziecięce dusze...

117

RomanMyślący ~RomanMyślący (Gość)01.11.2017 20:40

dzieci nie zdają sobie sprawy , idą za pomysłami innych. Ale czy my dorośli powinniśmy dawać przyzwolenie na propagowanie maszkar i straszydeł. czy naprawdę chcielibyśmy widzieć takie groźne maski, wyszczerzone w nienawiści zęby i twarze? Myślę że hołd składany potworom nie wpłynie dobrze na psychikę dziecka , czemu wiec my dorosli przyzwalamy im na to? ja jestem przeciwko takim przebraniom RomanMyślący

74

Edek ~Edek (Gość)31.10.2017 10:55

Jestem POLAKIEM ,mieszkam w POLSCE i obchodzę POLSKIE święta. Nie chce Francji , Ameryki i ich świąt. A odnośnie Halloween to proszę najpierw poczytać co to jest i dopiero świętować .

166

ziwz ~ziwz (Gość)31.10.2017 18:39

wlasnie przed chwila wrocil czlek z cmentarza, wiadomo jedni chodza dla pamieci inni KRAŚĆ pozdrawiam ye...... złodzieja OBYŚ JUTRA NIE DOCZEKAŁ za moje 25 złociszy

60

gość ~gość (Gość)01.11.2017 23:29

Niedługo to nawet stać będziemy po "jameryka?sku"...Naszych tradycji nikt nie zna,ale my musimy z "jameryki "wszystko zgasić. Dbajmy o swoje

11

dynia ~dynia (Gość)01.11.2017 23:04

Ojcze Gracjanie każdy grzesznik zaczyna grzeszenie od pierwszego niewinnego grzechu, ale to nie znaczy, że musi on skończyć na grzechach ciężkich zamykających mu drogę do Nieba. Życiorysy wielu świętych są tego potwierdzeniem.

31

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat