metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Prawdziwy Polak ~Prawdziwy Polak (Gość)29.06.2017 10:41

Popatrzcie na łebków, który co rozumie z tego w czym uczestniczy, popatrzcie na historię co takie podatne na pranie mózgu przypadki kończą- jako mięso armatnie w rękach polityków (dziesiątki milionów poległych i wymordowanych), czym kończy się radykalizm i nienawiść. Kiedyś rozmawiałem z kilkoma takimi na temat wyklętych, dużo jazgotali, zadałem pytanie, jakiego wyklętego z ziemi piotrkowskiej znają - niestety nikogo nie znali, ale podobają im się wyklęci, to jest chore ten ONR- powinien zostać zdelegalizowany zanim zaczną się dziać poważne sprawy z życiem i zdrowiem ludzi?

153

gość ~gość (Gość)29.06.2017 14:25

"Przede wszystkim przekazaliśmy, że krwawe żniwo PRL nie uszło z naszej pamięci – mówią działacze ONR." :D :D :D naprawdę?

72

.##. ~.##. (Gość)29.06.2017 19:44

Pokazują naszą najbliższą przyszłość i nie zdają sobie z tego sprawy, żałosne i kompromitujące nasze wychowanie młodzieży.

60

chemik ~chemik (Gość)29.06.2017 08:24

Wielcy bohaterowie w maskach, odważni tylko gdy mają przewagę czterech do jednego. Miejsce pracy - brama, wykonywany zawód - pasożyt społeczny lub diler prochów.
Ciekawy jestem ilu z tych wielkich "patriotów" kiedykolwiek pracowało, bo z tego co się orientuję (a mam dobre źródła) większość na emeryturkach mamusi, zasiłkach i zapomogach, ewentualnie dilerka. Śmieszy mnie ich płacz, że przez emigrantów nie ma pracy w tym kraju. No cóż, z wykształceniem podstawowym ciężko o posadę dyrektora...
Banda nieudaczników życiowych i frustratów, którzy szukają winnych tego, że są nieudacznikami.

298

gość ~gość (Gość)29.06.2017 20:53

Dość faszyzmu w Polsce! Zdelegalizujmy ONR!!!
https://secure.avaaz.org/pl/petition/Poslowie_na_Sejm_Rzeczypospolitej_Delegalizacja_ONR/?pv=14

51

blabla ~blabla (Gość)29.06.2017 15:12

Trochę Was nie rozumiem, ludzie. Happening nawet nie był agitacją żadnych poglądów politycznych, ale podwójne standardy sprawiły, że uczczenie historii staje się hańbą i nietaktem, gdy tylko robi to nielubiana grupa. Pomysł z maskami mi się podoba!- Gdyby członkowie ONRu ich nie nosili, z pewnością czepiano by się, że to profanacja wizerunków prawdziwych uczestników Poznańskiego Czerwca.
Powiedziałbym, że piotrkowska komórka ONR jest organizacją wręcz pożyteczną- Zbiórka odzieży dla potrzebujących, akcja oddawania krwi, lub dekorowanie pamiątkowych płyt kwiatami to zjawiska niezasługujące na potępienie, zwłaszcza ze strony tych, którzy tak dużo mówią o prawie do własnych poglądów. Nie interesuje mnie, z jakich są domów, imponuje mi to, że odstają od stereotypu, który z jakiegoś absurdalnego powodu równa ich z hitleryzmem.
To wydarzenie pokazuje młodzieżowe postawy patriotyczne i szacunek do historii, a nie "frustrację", "agresję" i "faszyzm", jak się niektórym wydaje.

38

ciekawy ~ciekawy (Gość)29.06.2017 08:48

No ja to bym przepytał ich z historii- czy wiedzą coś więcej niż hasło "czerwiec 56"?
To wtedy zaczęła się za sprawą komunistycznej propagandy (gen. Moczar) "nagonka na Żydów", a dziś ONR np. pali kukłę Żyda (Wrocław 2015), to ja już nie wiem- czy oddają chwałę ofiarom czy sprawcom czerwca 56?

2710

Phh ~Phh (Gość)29.06.2017 20:12

Tam gdzie zaczynają się argumenty tam kończy się wasz krzyk ubeki i ich ideowi potomkowie :)

210

gość ~gość (Gość)29.06.2017 20:31

Proszę podać nazwisko jednego dilera, czy pasożyta społecznego będącego działaczem Obozu Narodowo-Radykalnego. Powtarzanie ciągłych pomówień, nie mając zielonego pojęcia o organizacji, o ich działalności, mianując się "mającym dobre źródła", jest pan zwykłym kłamcą! Tak samo używanie frazesów "naziści" "faszyści" "SS" bez użycia żadnych argumentów, a gdy się o nie prosi pisanie "bo tak i koniec kropka", jest żałosne i ośmiesza was panowie "pseudo mądrzy filozofowie".
Wielu ONR-owców walczyło z okupantem i ginęło w nierównej walce, czy to na polach bitew, czy ginąc w obozach zagłady. Radzę zaczerpnąć elementarnej wiedzy zanim zacznie się wypowiadać publicznie bo każdy potrafi rzucić anonimowo hasło i schować się pod nickiem np. "chemik".
Apeluję każdego kto uważa onr za organizację faszystowską, nazistowską czy anty-polską o poważną dyskusję twarzą w twarz na poważne rzeczowe argumenty mające pokrycie w faktach historycznych.

310

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat