Zainteresowanie było "wyjątkowe". Ciekawe kto przeczyta tą recenzowaną pracę wydaną drukiem i jakie wnioski z tej lektury wyciągnie?
A takie pojęcia jak polityka, bezpieczeństwo i stosunki międzynarodowe ludzie zwykli mierzą trochę inną miarą niż ci wszyscy prelegenci. A ta miara to jak przetrwać do końca miesiąca i to by było na tyle!
Ta żałosna uczelenka prywatna zamiast kształcić, indoktrynuje lewicowo młodzież. Działalność czegoś takiego powinna być prawnie zakazana.
Cele:
-oczywiście przyjąć euro
-zbudować meczety
-zalegalizować homo, pedo, zoo związki
-sprywatyzować orlen, lotos, azoty i generalnie wszystko co się jeszcze da
-wprowadzanie NWO
-zdelegalizować kościół katolicki
-oddanie IPN i historię w obce ręce
Co masz do Tych po lewej? :) Byłeś na konferencji uczelnianej? Zawsze jest tak, że się robi sztuczny tłum.
A to ciekawe, że nie było nawet malutkich info po mieście w tej sprawie to raz. Dwa - nazwiska tych wykładowców i znamienitych gości goszczących w P.T. Trzy, najważniejsze czy byli z ośrodków akademickich wykładowcy będący przeciwnikami eurointegracji w obecnej, urzędniczej, biurokratycznej i będącej pod naciskiem i dyktatem niemieckim i trochę francuskim formie i treści tacy, jak: Stanisław Michalkiewicz, Robert Gwiazdowski, Robert Sadowski, Michał Wojciechowski, Jacek Bartyzel, Wolniewicz, że wymienię tych najbardziej znanych i z najlepszymi argumentami. Po czwarte czy jest z tej konferencji jakiś komunikat mogący być inspiracją do wycofania się z UE? Po piąte ciekawe czy opublikujecie ten wpis?
O czym tu debatować? Każdy, kto potrafi myśleć, doskonale widzi, że Europa ku zatraceniu zmierza. Chcieli zbudować UE jako superpaństwo na wzór Związku Sowieckiego. Ba, chcieli pójść znacznie dalej - wystandaryzować i zorganizować każdy element życia nowego człowieka, homo europeiticusa...
Jakie to przynosi efekty, widać na bieżąco...
Europa przypomina obecnie Cesarstwo Rzymskie tuż przed upadkiem. A rolę Wandalów spełniają ciapaci, których sama sobie nasprowadzała w imię politpoprawności i multikulturalizmu...
Biurokracja rozrośnięta niczym bebzon Ryszarda Kalisza, zdzieranie podatków, które marnotrawi się i rozkrada na walkę z wymyślonym wrogiem - "globalnym ociepleniem", i ustawowe sankcjonowanie i legalizowanie głupoty dopełnia całości tego cyrku.
Na konferencję zapewne naspraszali samych zatwardziałych "euroentuzjastów" i pławili się we własnym sosie. A prawdziwa dyskusja wymaga przedstawicieli o różnych (nawet skrajnych) punktach widzenia.
Niech tam sobie utytułowane persony snują swoje mrzonki, a ja jako obserwator-amator przewiduję, że:
1) UE będzie dalej brnąć w absurdy i socjalizm;
2) UE będzie stopniowo stawała się "państwem" coraz bardziej totalitarnym, w którym pojawi się zamordyzm;
3) gospodarka UE będzie traciła na znaczeniu i nawet patrząc całościowo nie będzie stanowiła konkurencji dla Chin - wręcz przeciwnie, Chińczycy będą stopniowo przejmować europejskie przedsiębiorstwa, a Europejczyków będzie czekać praca za przysłowiową "miskę ryżu" (albo za miskę owadów, na promocję jedzenia których UE wydała 3 miliony eurosów...);
4) niektóre eurostany zagrożone są wojną domową - chodzi o konflikt z muzułmanami; oni już na zbyt wiele sobie pozwalają, mimo tego że jeszcze stanowią mniejszość... jeszcze...
Nie wiem, być może komentarz zostanie usunięty, w końcu niepochlebnie wyrażam się o eurokołchozie, a to zapewne podpada pod paragraf "mowy nienawiści"... Sram na to i na eurokołchoz.
Może się ktoś ze mną nie zgadzać, może twierdzić, że przesadzam, może nazywać mnie oszołomem, rasistą, faszystą, czy kim tam sobie chce, ale niech zapamięta sobie co napisałem i obserwuje rozwój wydarzeń - ale uwierzcie mi, ja sam nie chiałbym, by moje prognozy się sprawdziły...
Trafne porównanie.
Swoją drogą brakowało mi kogoś z przedstawicieli europy+ która w swoim programie ma:
Dlatego gwarantujemy:
- Walutę europejską od 1 stycznia 2019 roku,
-Polska jest w Europie. Teraz czas na to, żeby Europa była w Polsce – bo Polacy to Europejczycy, tylko dotychczas zarządzani przez nieudolną władzę.
-Warto jeszcze bardziej wzmocnić politykę handlową UE wobec państw trzecich i korporacji ponadnarodowych.
-Logiczną konsekwencją będzie powstanie w przyszłości unii politycznej - unikalnej federacji.
Podsumowując, jako europejczycy powinniśmy się wyrzec swojej Polskości i dumnie nazywać siebie europejczykami nie posiadający własnej tożsamości ani historii.
Najsmutniejsze jest to, że na tą propagandę nabierze się jakieś kilkanaście procent wyborców. O wyrzeczeniu się polskości to i Paligłup też często wspominał. Tylko kim będziemy, jeśli wyrzekniemy się swojej tożsamości, swojej kultury, tradycji i historii? Europejczykami? Zawsze nimi byliśmy przecież do hooya ciężkiego! Choć wiem, że niektórzy myślą, że Polska w Europie jest dopiero od ośmiu lat - ciężkie to przypadki... I tak naprawdę czy ktoś tu nie dostrzega poważnej sprzeczności? Mówimy o byciu Europejczykami (w kontekście wszystkich obywateli UE), ale jednocześnie od lat systematycznie niszczy się zasady, dzięki którym Europa zbudowała swoją potęgę! Przecież to jakaś ciężka paranoja! Za 2-3 dekady obudzimy się z ręką w nocniku, a dzisiejsi "euroentuzjaści" powiedzą: "no kto mógł to przewidzieć?". A dziś pozostają głusi na głosy rozsądku...
W przytoczonym cytacie szczególną uwagę zwraca to:
W wolnym tłumaczeniu: zamieńmy złodziei i nieudaczników krajowych na międzynarodowych! A może ta "nieudolna władza" niech sobie odpuści dalsze rządzenie i przekaże stery ludziom, którzy mają jakieś pojęcie i dobro kraju leży im na sercu? - Oddać władzę? No wolne żarty!
Takich tam nie zapraszają, bo jeszcze mogliby namącić w głowach studentom... Nauki polityczne nie są naukami obiektywnymi, tak jak ma to miejsce w przypadku nauk przyrodniczych. Czy zatem w ogóle uprawnione jest nazywanie ich naukami? Na to niech każdy odpowie sobie już sam...
Dlaczego starosty piotrkowskiego nie było???
Wszak to specjalista od zapewniania bezpieczeństwa i dobrych stosunków z mieszkańcami no na ten przykład Sulejowa.
Stasiek! Tyś się na Amerykana zrobił! W tym filmie tak się ciebie stało?
....Nieee. W teatrze!
....W mordę kopany. W życiu bym do teatru nie poszedł.
więcej:
http://sklave.manifo.com/podobni
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!