Konserwator nie wniósł żadnych zastrzeżeń, czyli jak rozumiem nie zobligował właściciela do rekonstrukcji budynku?
Urzędnicy i radni radzę szybko załatwić sprawę kamienicy przy Wojska Polskiego 23a. Jeśli ten obiekt kogoś nie zabije to będzie to cud. Jak patrzę na te odchylone gzymsy i kominy to cud że to jeszcze stoi. Będzie płacz i lament, jeszcze powiem ,,a nie mówiłem,,.
Taki sam los spotka kamienice przy ul .Wojska Polskiego 5.nie dawno remontowana.Wykonana fuszerka przez administracje nie zauważalna.
W wielu miastach na świecie nawet jeśli wznosi się nowe obiekty w miejscu wyburzonych, to z nakazem zachowania elewacji i wszystkich detali architektonicznych. U nas konserwator tak tego pilnuje, że powstają koszmarki jak na ulicy Słwackiego, którym nawet do eklektyzmu jest daleko, bo przypomina to efekt pijanej zabawy architekta, wykonawcy i góralskiego artysty rzeźbiącefo oryginalne kaszubskie ciupagi dla turystów nad polskim morzem.
Na Topolowej stoi rudera,cegły sie sypią na ulice i nikt się nie interesuje
Ludzie elewacje chcecie na Słowackiego chcecie żeby rozebrać Europę dobijecie dewelopera
Ja oczyma wyobraźni widzę w tym miejscu drapacz chmur - piękny, srebrny, przynajmniej 120-to metrowy.
Mam nadzieję, że w tym miejscu powstaną budynki nawiązujące do zabudowy starego miasta. Nie można budować czegoś takiego jak na ulicy Zamurowej. To na takie budynki wyraża zgodę?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!