Jasne, tylko lekkie, łatwe i opłacalne "interwencje" należy wykonywać ;)
A jeśli na mojej ulicy od początku zimy nikt się nie zjawił, droga to jedno wielkie lodowisko, to do kogo mam się zgłosić w sprawie niedopełnienia obowiązków? Bo od mieszkańców to łatwo egzekwować prawa, a od władz miasta?
Niestety władze miasta nie do ruszenia , mieszkańcy muszą bo ciecie miejscy już wyszli mandaty dawać , zobacz ulice to dopiero jest nie dopełnienie obowiązków
A ja przypominam że miasto jest odpowiedzialne za utrzymanie dróg i chodników podczas Źimy a nie posypać trochę piaseczkiem i jest GIT nie od tego jest specjalny granulat który nie szkodzi na lakier samochodowy i chodniki.
a kto ma zadbac o stan dróg które sa bardzo sliskie czy nalezy to do miata?
Popieram was . Znaczy ze jeśli u mnie pod bramą nie będzie wysypane to karę dostane a kto da karę tym co się zajmują drogami bo ja bym się nimi zajął ...
Tak to sobie możesz żartować, ale tylko, gdy zasiadasz w rządzie, sorry, w rzędzie ;)
Piotrków ogólnie jest mało posypywany. Porównajcie Spółdzielnie Słowackiego a Piotrkowską. Gdzie w Piotrkowskiej czynsz jest znacznie większy a piachu żałują. Kpina.
Bo w Słowackiego zatrudnia się dozorców z prawdziwego zdarzenia, a w PSM - zadłużonych spółdzielców. Ci mają robotę w nosie (bo gros pensji idzie im na spłatę zadłużenia) i nadal nie płacą. W ten sposób spółdzielcy z PSM muszą się składać podwójnie: na pensje dozorców - i na ich zadłużenie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!