metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
P51 ~P51 (Gość)20.02.2013 10:47

Fajnie!
Teraz z fasonem pojadą na kebaba ;->

00

sceptyk ~sceptyk (Gość)20.02.2013 10:43

Proponuję SM ciężki transporter może być nawet opancerzony
żeby po pierwszym sezonie nie "pojechał" do remontu. Drogi ,ach te drogi i ulice oczywiście a chodniki...

00

sklave sklaveranga21.02.2013 10:47

"P51" napisał(a):
Jeśli z "urzędniczym" mógłbym się jeszcze zgodzić, to z "policyjnym" juz zupełnie nie!

W państwie policyjnym obywatel nie ma zapewnionych środków obrony przed aparatem przymusu państwowego. Państwo w sposób niekontrolowany może stosować represje wobec swoich obywateli. Taka organizacja organów państwowych jest charakterystyczna, ale nie wyłączna, dla państw o charakterze totalitarnym i dyktatorskim.
http://sklave.manifo.com/

00

urzedas ~urzedas (Gość)21.02.2013 10:12

Samochód jest kupiony po ty, by stworzyć nowy wydział dla jednego strażnika który pilnuje niby Urzędu Miasta, a pan Komendant się go boi bo ma układy w Urzędzie i mu to stanowisko szykuje i pewnie niezłą podwyżkę,ale pewnie pan Komendant będzie się tłumaczył tym że ten strażnik ma wyższe wykształcenie Ochrony Środowiska,a Strażnik który zajmuję sie od wielu lat porządkami pójdzie w odstawkę ewentualnie będzie w tym wydziale podwładnym pana Strażnika z Urzędu. Większość mieszkańców wie o kim mowa. Niestety na układy nie ma rady.

00

P51 ~P51 (Gość)21.02.2013 09:51

"sklave" napisał(a):
Policyjno/urzędnicze państwo

Jeśli z "urzędniczym" mógłbym się jeszcze zgodzić, to z "policyjnym" juz zupełnie nie!
Powtarzasz puste slogany populistyczne nie mające odniesienia w rzeczywistości.
Ja tam odczuwam coraz większe zagrożenie mojego bezpieczeństwa na chodnikach,ulicach i drogach tego dzikiego kraju ; policji nie uświadczysz,choć na każdym kroku ktoś łamie prawo...

00

baba ~baba (Gość)20.02.2013 23:37

Trwa w Polsce i w Piotrkwoie też dyskusja nad sensem istnienia straży miejskich, a nawet o ewentualnej likwidacji tej formacji, a straż miejska w Piotrkowie bezczelnie ogłasza teraz , że właśnie kupuje sobie nowy samochód służbowy! To trzeba mieć naprawdę tupet !

00

JA ~JA (Gość)20.02.2013 21:42

Straż miejska musi mieć nowe auto.A ich stare przemalowane jeżdzi w policji.

00

Pietrek Pietrekranga20.02.2013 21:09

Cytuję:
będzie służył do szeroko rozumianych działań mających na celu utrzymanie czystości i porządku

beda psie gowna zbierac

00

?? ~?? (Gość)20.02.2013 17:09

Zlikwidować a nie jeszcze wyrzucać pieniądze w błoto!

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat