Mówisz o volkswagenie transporterze T4, który od jakichś 3 miesięcy jeździ z tablicami HPF C051 i numerem taktycznym F423? Hehe, zastanawiałem się skąd policja wykopała granatowego volkswagena.
Tu się w pełni zgadzam. Policja czy też SM nie reaguje na wezwania(pewnie akurat siedzą w lokalu o nazwie "odlot" na obiadku lub kolacyjce, gdy mieszkańcy potrzebują ich pomocy. Nie raz byłem świadkiem interweniującej policji czy tez sm gdy "grupa idiotów" ze starego miasta toczyła ze sobą zacięte wojny(widzew kontra łks). Po telefonie do policji łaskawie przyjechali po 20 minutach, popatrzyli na pusta ulice i pojechali dalej, z kolei sm zawsze tłumaczyła się tym, że nie mają wolnego samochodu i mogą podesłać "pieszy patrol". Ostatnio ta sama "grupa idiotów" włamała się do jednego z mieszkań przy ulicy Starowarszawskiej. Korzystając z okazji podszedłem do jednego z policjantów i zapytałem się czy nie mogą nic z nimi zrobić. Odpowiedź w ogóle mnie nie zdziwiła. Gdy policja idzie do domu takiego jednego czy drugiego to zawsze rodzice staja w obronie i na tym się kończy, a gdy nakładają karę pieniężną to druga strona się odwołuje i sprawa zostaje umorzona. Także z całą świadomością mogę stwierdzić, iż młodociani bandyci mogą się u nas czuć bezkarnie.
no tez tak rozumiem ta informacje w artykule :)
lepiej byc starym pisowcem niz mlodym peowcem albo jeszcze gorzej palikotowcem
Nie rozumiem Rada Miasta w Piotrkowie nie uchwaliła w grudniu nowych opłat za odbiór i zagospodarowanie odpadów, wyrażając swój sprzeciw wobec obowiązującej ustawy. Radni wystosowali także apel do premiera o jej zmianę. Jednocześnie Straż Miejska musi wymienić samochód do realizacji zadań wynikających z nowej ustawy śmieciowej.
Niech komendant napisze apel do premiera i nie kupuje samochodu :)
--------------------------------------------------
http://naszpiotrkow.blogspot.com/
Jaki trzeba mieć tupet aby w trakcie dyskusji o likwidacji firmy kupić sobie nową furę.Brawo Moszczenica.
Znaczy się ustawa śmieciowa podzieli los innych wspaniałych wcześniejszych ustaw....
Miasto zbierze pieniądze a problem śmieci pozostawi mieszkańcom. Mandaciki, mandaciki, mandaciki posypią się.
Policyjno/urzędnicze państwo tylko potrafi karać zwykłego obywatela. Natomiast wybrańcom zapewnia życie w dobrobycie.
http://sklave.manifo.com/foto-szopka
To już lepiej jakiś pojazd gąsienicowy niech kupią , będą mieli czym te śmieci ugniatać. A tak serio powinni z buta chodzić nieroby
czyli będą wywozić śmieci ...
to nareszcie zrobią coś pożytecznego dla społeczeństwa
:)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!