metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Ewka ~Ewka (Gość)15.04.2012 18:52

zgadza się sami ludzie ze wsi tu studiują, a to co pisze lukch to brednie- ludzie z lublina,gdańska są w akademiku, brednie, chyba, że tylko Ci co uciekli z domu, chcieli gdzieś " studiować " . i tyle. Na pewno nikt mądry nie wybrałby tej dziury, tu nie ma życia studenckiego

00

Piotr Piotrranga15.04.2012 19:53

Od życia studenckiego to są sami studenci. A ludzie ze wsi mają czasami więcej motywacji niż niejeden wielkomiastowy.
Tak przy okazji Oksford ma 150tyś mieszkańców, Cambridge ok 117 tysięcy, a Cambridge w stanie Massachusetts w USA jakieś 106 tysięcy mieszkańców. To ostatnie jest siedzibą zarówno MIT jak i Harvarda.
Tak więc nie w wielkości miasta rzecz. Ważne aby oferta edukacyjna odpowiadała potrzebą gospodarki i dawała szanse na pracę dla absolwentów. Kształcenie dla samych dyplomów nie ma sensu.

00

re ~re (Gość)15.04.2012 20:36

"lukch" napisał(a):

bo ludzie ze wsi chcą studiować bo wiedzą jak ciężka jest praca na wsi.A nasza miejska młodzież woli szlajać się po dyskotekach,piwnych barach,palić trawkę,dopalacze,dragi itd.Co mądrzejsi wyjechali na studia do większych miast.

00

lukch ~lukch (Gość)15.04.2012 21:46

"Ewka" napisał(a):
zgadza się sami ludzie ze wsi tu studiują, a to co pisze lukch to brednie- ludzie z lublina,gdańska są w akademiku, brednie, chyba, że tylko Ci co uciekli z domu, chcieli gdzieś " studiować " . i tyle. Na pewno nikt mądry nie wybrałby tej dziury, tu nie ma życia studenckiego

Studiowali. Wierz mi. Jak jest teraz ... nie wiem. Życie studenckie było. Czy jest teraz ... nie wiem. Jeśli nie ma to jest to wg. mnie pochodna niżu i spadku ilości studentów. Dramatycznego spadku, ponieważ jeśli wynosi on ponad 50% w dwa/trzy lata to jest to spadek dramatyczny. Oznacza to, że po rocznikach liczących po 2000-2500 na wszystkich kierunkach łącznie przyszły roczniki liczące do ok. 1000 sztuk i skutki są takie jak Twój nastrój.

Komentarz był edytowany przez autora: 15.04.2012 21:49

00

neon ~neon (Gość)15.04.2012 23:30

Może pan rektor coś zmieni w tym zakresie, żeby spotkania z jakimiś ludźmi (niektóre ciekawe) odbywały się na uczelni o normalnych godzinach dla normalnych ludzi, a nie o jakichś dzikich porach, typu 11.00 albo 13.00.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat