Całą obwodnicę, od Dmowskiego do Łódzkiej nazwać krótko jednym wyrazem.
Wszyscy się napchali chyba szaleju z tym 800 leciem miasta!! Przecież to tylko 800 lat od pierwszej wzmianki o mieście a nie istnienia tego miasta. Przed tą datą Piotrków też istniał, brak tylko źródeł pisemnych na ten temat. A datowanie jakiegoś dokumentu nie jest przełomem w historii miasta. Nie jest to więc żadne "800 lecie Piotrkowa". Bzdury, bzdury i jeszcze raz bzdury. Dajcie jakiegoś normalnego patrona, albo jeszcze lepiej nowy odcinek nazwać tak jak ten stary, by się w głowach nie kiełbasiło. To podobnie jak jadąc od Bełchatowa, wjeżdżam na Al Sikorskiego, później Piłsudskiego (sic!...ale sąsiedztwo ktoś wymyślił dla obu panów, którzy się serdecznie nie znosili), a później wjeżdżam w Al. Kopernika...chociaż cały czas jadę tą samą drogą. Tutaj też będzie co kilometr to inna nazwa.
Skoro już dzielimy "obwodnicę" na fragmenty to moja propozycja
1 aleję Concordii zastąpić aleją Marionetki Andrzeja D.
2 fragment od Słowackiego do Modrzewskiego -aleja Naczelnika Jarosława K.
3 od Modrzewskiego do Twardosławickiej - aleja Matki Polki Marii K.
4 od Twardosławickiej do Wojska Polskiego - aleja błogosławionego Lecha K.
Gwarantuje że na odbiór zjadą się wszystkie TV aby sfilmować to dziwadło
lepsza będzie " Aleja X-lecia" . mija właśnie 10 lat prezydentury KCh.
Koleszka ja bynajmniej widzę, że tą toyotą ze Skarżyska kieruje kobieta.
ja proponuję jakąs nazwę która podkresli porażkę i odcinek czasu jaki potrzeba było na wybudowanie kawałka jednopasowej "obwodnicy" hahahahah. może więc 800 lecia będzie dobrze bo za 800 lat będzie moze porządna obwodnica. uważam też ze ronda na tej obwodnicy są sanowczo za duże, coś takiego jk jest na kostromskiej i polnej w zupełnosci by wystarczyło jak na nasze miasto i naszą wypasioną obwodnicę.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!