Zamienili korki z jednej strony na drugą... ręce składają się do oklasków... trudno było utworzyć na pasie środkowym możliwość jazdy na wprost i skrętu w lewo przy reorganizacji czasowej włączenia poszczególnych uczestników ruchu drogowego...
Nic tylko pogratulować pomysłu. Zamiast zrobić z pasa do jazdy na wprost pas do skrętu w lewo i jazdy na wprost to zrobili dwa do lewoskrętu. Dzięki czemu sytuacja odmieni się o 180 stopni. Teraz nie będzie korków na lewo skręcie, za to będą do jazdy na wprost. Takie same jak były wcześniej gdy był jeden pas do skrętu w lewo. Gratulacje. Korek przeniesie się z jednego pasa na drugi.
Rano i tak skręcający w lewo ustawili się na lewym pasie, a środkowy pusty. Kierowcy jak widać jeżdżą na pamięć.
Sam prezydent Chojniak zabrał głos na temat wymalowania pasa ruchu, wow cóż za gospodarz. A może okaże się, że o on sam malował....
A w sprawie Pani Moniki Tery nabiera wody w usta? Sprawy nie chce komentować.
Akurat ten środkowy pas nie może mieć strzałki na wprost bo ci z naprzeciwka mają włączony lewoskręt.
Dla mnie to nie nowość bo w wiekszych miastach tak jest a co z tymi na wprost jak się ustawi spory sznur pojazdów chyba o tym niepomysleli.ja bym to wszystko wykasował bo urzędnicy kombinuja jak koń pod góre i tak im to nic nie wychodzi.ja bym rondo tu walnął bo sporo miejsca jest i było by po sprawie
A to dla zdrowotności: Szczecin testuje mobilną sygnalizację świetlną o pełnej akomodacji, czyli taką, która dostosowuje się do realnej sytuacji na skrzyżowaniu, chwaliła jeszcze w zeszłym tygodniu rzeczniczka ZDiTM-u. Sygnalizację uruchomiono w piątek i... spowodowała wielkie kroki. Zarząd Dróg planuje jednak kontynuować testy. No a jak to wygląda w Piotrkowie?
Więcej na http://sklave.manifo.com/
nie wiem jak się to sprawdzi, ale za jedno mogę pochwalić - cała zmiana organizacji ruchu przeprowadzona sprawnie i w godzinach gdzie ruch jest najmniejszy.
Pogratulować kretynowi co wymyślił takie rozwiązanie... Teraz na wprost będziemy jechać tydzień...
Wszystko fajnie ale ludzie jadacy na piome i do heringa beda stali w korku do policji. W naszym cudownym miescie robi sie wszystko tak zeby bylo wiecej korkow. Cudowne skrzyzowanie NOWE 3maja-al kopernika swiatla dzialaja tak ze pieszy stoi"15 min" od 3maja korek do parku a od koperniak korek do hali ale podobno w korku bezpieczniej. Jak to mowia w kupie sila:)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!