Po co sołtys we wsi potrzebny chyba po to by kablowal i raz w roku nakazy podatkowe rozniósł bo u nas wlaśnie dokladnie tak jest a w czasach komuny jak ktory sołtysem zostal to odrazu przydzial na ciągnik dostal poza kolejnościa .Ten cały układ gminno-powiatowy w takim ksztalcie to jedna wielka klika dlatego w tym kraju nic na lepsze sie nie zmienia.
a to tragedia się stała czy są wygodni czy nie to jest pytanie , a w Gorzkowicach chętnych nie było na sołtysa tylko jeden kandydat.
myślę, że na stronie www.gorzkowice.pl są informacje na temat wyborów sołtysów ;)
Szkoda że nikt nie widział jak przebiegały wybory sołtysa w Łękach Szlacheckich. Totalna kompromitacja.Najgorzej gdy dorwią się do koryta i nie chcą od niego odejść.Jedna nauczycielka ,druga emerytka(stała osoba komisji wyborczych)-jakby im było mało na chleb.Żadna z nich się pracą nie zhańbiła. Trochę godności mości panie.
Niestety Rozprza to nie Gorzkowice. Tam jakoś wójt i cała rada gminy robi coś dla społeczności. Są firmy, coś się dzieje. A w Rozprzy bieda z nędzą, zero jakiejkolwiek przedsiębiorczości. Nawet we Woli Drozdek posprowadzał inwestorów. Tylko Rozprza i Łęki Szlacheckie zostały w tym powiecie jako ostatnie "wyspy" na których nic się nie dzieje.
O wójtach i o tym co się dzieje, a raczej o tym co się nie dzieje w gminie Rozprza nawet nie wspominam, nie mogę pojąć tego, że Jędrzejczyk wygrał wybory. Cyba jestem inny. Czy nikogo nie interesuje stagnacja w gminie? No bo zastępca to wiadomo - synuś tatusia.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!