W normalnych krajach, w przypadku segregowanych odpadów - są one odbierane BEZ JAKICHKOLWIEK OPŁAT. I to jest OK. Skoro TY segregujesz, oni odbierają "na gotowo". Tylko Polak jest "robiony zawsze w bambuko", bo nie zna języków ani nic nie rozumie.
Prosiłbym jeszcze o interwencję w sprawie tych 30%podwyżek za ciepło bo to jest kryminał
Za wszystkie odpady powinni płacić producenci opakowań i dystrybutorzy towarów, często wielokrotnie opakowanych dla podniesienia ich wizerunku i osiągnięcia większej ceny za kiepski produkt. Na przykład trzykrotne opakowania kosmetyków powinny być zakazane i karalne. To jest proste i oczywiste, ale mogłoby uderzyć w światowe korporacje producentów i handlowców. Łatwiej jest uwalić kosztem konsumentów.
Po prostu trzeba się wymeldować nie ma obowiązku meldunku i już płacisz mniej ja tak mam,płace tylko za żonę i dziecko i jestem prawie 360 złoty rocznie do przodu.
Karuzeli ze śmieciami ciąg dalszy. A jak będzie czas pokaże. Coś w usługach komunalnych stanieje żeby coś innego podrożało. Na przykład woda a co za tym idzie ścieki. I co. W taki czy inny sposób wszystko będzie... jak jest.
Na razie płacę 58 zł. Czekam na podwyżkę do 150 zł, dzięki ustawie. Jesteś kochany!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!