Jakie zjazdy do posesji chyba tylko 2 są tam w tym erbedim i zielone bloki
Widziałem gdzieś projekt tego ronda i chyba tam niestety będą sytuacje kolizyjne. Np. skręcając z Żelaznej w lewo w Dmowskiego trzeba będzie jechać lewym, czyli wewnętrznym, pasem i dopiero w ostatniej chwili, po minięciu Armii Krajowej zjechać szybko na prawy pas, bo z lewego nie będzie zjazdu. Zobaczymy, jak pomalują oznakowanie poziome, ale wydaje mi się, że tu sprawdziłoby się bezkolizyjne rondo z jednym pasem ruchu na rondzie i prawoskrętami, to znaczy, żeby można skręcać w prawo bez wjeżdżania na rondo (tak, jak z Sulejowskiej w C. Skłodowskiej). Ja takie duże rondo widziałem np. w Zielonej Górze na skrzyżowaniu Wyszyńskiego i Łużyckiej (zobaczcie sobie na mapie). Jeździ się świetnie, nic się nie blokuje i nie ma sytuacji kolizyjnych na rondzie.
Cwdzbrojazronda nie bylo zle rondo jes tak samo problem ludzi co wam w zyciu odpowiafa i paduje narzekanie na wszystko starosc idzi itd
Widac po komentarzach to czlowiek sie czuje jak by byl na hali we wtorek lub piatek brak zajecia swiadczy o czlowieku
Świetne miejsce na pomnik. Zgadnijcie czyj? Nawet dreptaczek gotowy.
Rondo, rondem ale żeby nie w koło o tym samy :) proponuję przez chwilę zastanowić na niedzielnymi wyborami. Ja zagłosuję na Małgorzatę Janowską z PiS. Pracuje w Komisji Śledczej ds. VAT. Swoimi działaniami ukróciła kradzież przez mafie vatowskie miliardów złotych z naszych podatków. To dzięki takim ludziom jak ona są pieniądze na Fundusz Dróg Krajowych i programy 500 plus, 13 emerytury i inne. Małgorzata Janowska ma nr 10 na liście PiS w naszym okręgu.
a może by tak wymienić całą nawierzchnię ulicy Żelaznej, bo dziury i wertepy straszne?
Nareszcie będzie tam bezpieczniej. Skręcić z Dmowskiego w lewo w godzinach szczytu (a szczególnie w soboty i niedziele w godzinach pracy giełdy i targowiska) często graniczyło z cudem.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!