Rondo, rondem ale żeby nie w koło o tym samy :) proponuję przez chwilę zastanowić na niedzielnymi wyborami. Ja zagłosuję na Małgorzatę Janowską z PiS. Pracuje w Komisji Śledczej ds. VAT. Swoimi działaniami ukróciła kradzież przez mafie vatowskie miliardów złotych z naszych podatków. To dzięki takim ludziom jak ona są pieniądze na Fundusz Dróg Krajowych i programy 500 plus, 13 emerytury i inne. Małgorzata Janowska ma nr 10 na liście PiS w naszym okręgu.
Świetne miejsce na pomnik. Zgadnijcie czyj? Nawet dreptaczek gotowy.
Widac po komentarzach to czlowiek sie czuje jak by byl na hali we wtorek lub piatek brak zajecia swiadczy o czlowieku
Cwdzbrojazronda nie bylo zle rondo jes tak samo problem ludzi co wam w zyciu odpowiafa i paduje narzekanie na wszystko starosc idzi itd
Widziałem gdzieś projekt tego ronda i chyba tam niestety będą sytuacje kolizyjne. Np. skręcając z Żelaznej w lewo w Dmowskiego trzeba będzie jechać lewym, czyli wewnętrznym, pasem i dopiero w ostatniej chwili, po minięciu Armii Krajowej zjechać szybko na prawy pas, bo z lewego nie będzie zjazdu. Zobaczymy, jak pomalują oznakowanie poziome, ale wydaje mi się, że tu sprawdziłoby się bezkolizyjne rondo z jednym pasem ruchu na rondzie i prawoskrętami, to znaczy, żeby można skręcać w prawo bez wjeżdżania na rondo (tak, jak z Sulejowskiej w C. Skłodowskiej). Ja takie duże rondo widziałem np. w Zielonej Górze na skrzyżowaniu Wyszyńskiego i Łużyckiej (zobaczcie sobie na mapie). Jeździ się świetnie, nic się nie blokuje i nie ma sytuacji kolizyjnych na rondzie.
Jakie zjazdy do posesji chyba tylko 2 są tam w tym erbedim i zielone bloki
Kosze co parę metrów czy to jest tak potrzebne a najlepiej to wyszedł na tym erbedim cały front sobie zrobił łącznie z patkingiem
Wielki,, sukces,,przed 1 XI otworzą rondo.Przecież od dwóch miesięcy prawie nic się nie dzieje.Typowe działania po polsku,a potem wszyscy się dziwią,że takie wysokie są koszty budowy każdej drogi lub chodnika.Po pół roku będą poprawiać ,a my za wszystko będziemy płacić jako podatnicy.
Kiedy wezmą się za ten zniszczony park przy tym rondzie? Mądrale ze spółdzielni ławki pozabierali ale problem dalej jest.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!