System jpk wprowadził rząd PO-PSL!!
Jednostkach samorządowych działa już od roku!!!
Skonczy sie cwaniactwo i lewe faktury...Chociaz nie jestem pisowcem to popieram. Niektorym dzialalnosci gospodarcze sluza tylko jako przykrywka pod lewe interesy.
Rozumiem że US 25.02.2018 zupełnie inaczej "podjedzie" do różnych podatników. Do tych co byli na szkoleniu pojedzie jakaś fura typu TICO, a do tych co nie byli to chyba tylko kibitka i wywózka w głąb tundry i tajgi.
Chory kraj ja jestem firmą jedno osobową i co w związku z tym ja mam robić przekręty z czego pytam !!!
Urzędasy niech się za pracę wezmą a kiedy sie nie pójdzie do urzędu to albo przerwa albo kawa i pogaduchy
Dobrze, bardzo dobrze mocnej ich dociskać bo było im bardzo źle, a teraz jest im lepiej, w końcu przestaną narzekać hahaha
To dotyczy tylko firm przekraczających pewien próg dochodu i będących w "VAT- ie". Dla niektórych to koniec "dobrej hossy", bo z lewych faktur można było nieźle żyć na rachunek innych podatników. Rozwiązanie na razie uciążliwe, ale konieczne by ukrócić ten złodziejski proceder. I żadne firmy masowo nie będą likwidowane jak wieszczą niektórzy, jak również nie będą się przenosić zagranicę, bo tam takie numery jak do niedawna w Polsce z VAT-em nie przejdą, oni to już sobie poukładali. To do Polski zacznie i już ściąga zagraniczny kapitał, bo tu przeniesie się gospodarczy i polityczny środek ciężkości. Zwiastunem wyraźnym jest potężna grupa finansowa Morgan. Polska ma znakomite położenie i tu krzyżują się najważniejsze szlaki handlowe, a nie gdzie indziej.
Parodia, tak się kończy państwo socjalne, biurokracja i obostrzenia!
Doskonały pomysł! Dokładajcie ludziom "papierologii"! Mali przedsiębiorcy zamiast zająć się swoją firmą, będĄ wypełniać kolejne bzdety dla państwa.... Coraz mniej mi się podoba ta "wolna Polska".....
Etatowi szpicle w przedsiębiorstwach, bezwzględna inwigilacja i drakońskie opodatkowanie ludzi pracujących na rzecz nierobów i pasożytów. Co jeszcze zafunduje nam nasz nowy okupant?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!