metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
szch ~szch (Gość)15.11.2009 19:27

"Mac" napisał(a):
Ale nawet galeria ma 3 kondygnacje więc łatwo zauważyć że jest dużo większa

Ja opieram się na faktach. Jest większa dokładnie 1,286 raza. Czy to dużo, to kwestia oceny.

00

Nori ~Nori (Gość)16.11.2009 00:31

Jeśli chodzi o ubranka dla dzieci to ceny są przybliżone do tych ze stadionu. Za sweterek i 2 bluzki zpłaciłam 50 zł. Na bazarze płaciłam tyle za jedną rzecz.

00

J23 ~J23 (Gość)16.11.2009 08:22

Nic nadzwyczajnego, spodziewałem się czegoś większego.

00

Elektryk ~Elektryk (Gość)16.11.2009 08:23

Odnośnie Pani co kupiła w FM taniej ubranka niż na bazarku - kłamstwo i kryptoreklama !!!
Jak ktoś myśli że kupijąc w Zara (chyba nie ma w FM) czy w innym Carry, kupuje produkt wykonany przez powyższą firmę, to sie grubo myli ! Tak było 15 lat temu. Teraz wszystko jeszt szyte (i to z bazarku i z Zary) w tych samych fabrykach w Chinach i Turcji - produkty te różnią się metką naszywaną często już w Polsce i ceną, która w takim FM zawiera również koszt wynajęcia lokalu (około 200-400zł brutto/mc za metr kw.), magazynowania i obróbki wtórnej - (np. naszywanie metek) plus oczywiscie podatki. Wiec sklep firmowy w np. FM ma gigantyczną marżę w której towar stanowi mały procent ceny końcowej. Wiem jak to działa, bo pracowałem jako spedytor w dużej markowej sieci sklepów - obecnie jako kierownik zaopatrzenia w pewniej hurtowni elektrycznej :)
Osobiście kupuje w małych nowoczesnych sklepach, a żonę często woże do Sulejowa (jak ktos tu juz wspominał) po bieliznę i takie tam.
Pozdrawiam.
PS: Odnośnie EPI - EPI to dziś jeżdżą ludzie normalni, inni i bogaci. EP tak samo za wyjątkiem bogatych - więcej średniaków - nikt normalny kto ma pieniądze nie mieszka w mieście - to juz 100 lat temu odkryli na zachodzie - do nas powoli dociera.

00

J23 ~J23 (Gość)16.11.2009 08:25

Chciałem zrobić zakupy w piątek o 15-stej a tu okazało się że ludzi wpuszczają dopiero po 16 a parkingi są wyłącznie dla vipów. Co za wiocha.

00

J23 ~J23 (Gość)16.11.2009 08:28

Bezrobocie spadnie.
Rysują się nowe perspektywy dla ... galerianek heh

00

xx ~xx (Gość)16.11.2009 09:22

Do Nori. Wiadomo, że parę pierwszych dni są zawsze jakieś promocje żeby przyciągnąć klientów. Sklepy często sprzedają poniżej kosztów własnych żeby zdobyć klientów a potem ceny są podnoszone. A jak jest w MediaM? Po pierwszym boomie wszystko wróci do normy. Elektryk ma rację, że jakość tego co sprzedawane jest na bazarach niewiele różni się poza ceną od tego w ekskluzywnych sklepach. Wystarczy wejść do pierwszego lepszego ciucheksu gdzie nowe jeszcze z metkami produkty można kupić za parę złotych. Np. w Kołobrzegu gdzie byłem w takim lepszym ciucheksie kupowałem po 30-35zł nowiutkie spodnie z paragonami na których były ceny 30-35 funtów. Więc jaki jest koszt ich wyprodukowania? Widziałem fotkę z otwarcia. no jeszcze tylu otwierających to chyba nawet nie było przy otwarciach nowych odcinków autostrad. Dobrze że tasiemka była taka długa. A widzieliście ile jeszcze stoisk/boksów jest niezajętych? Policzcie sobie. To dobrze że w tym miejscu powstała taka galeria ale co do cen to raczej nie trafione. myślę że rynek zweryfikuje to wszystko a za parę lat ten Focus Mall zamieni się w drugi sklep MERCURY. Jeżeli tylko czynsze trochę zmaleją i drobnych sprzedawców z bazarów będzie stać na wynajęcie boksów. Zrobi się coś jak na bazarze u Ptaka plus Helios, KFC i Media M.

00

smykowaty ~smykowaty (Gość)16.11.2009 10:32

to po co sama tam poszłaś???

00

zet ~zet (Gość)16.11.2009 10:36

takie galerie zawsze beda miały klientów. przeciez nie tylko mieszkancy piotrkowa beda tu kupowali. a co do bezrobocia to focus zatrudnia chyba ponad 500 osób wiec jak na nasze warunki jest duzym pracodawcom.bardzo dobrze ze powstało. inna sprawa paraliz komunikacyjny i zastawienie wszytskich uliczek osiedlowych autami osób tam nie mieszkajacych.co bardzo utrudnia zycie.

00

t. ~t. (Gość)16.11.2009 14:24

Dlaczego strona internetowa focus malla NIE DZIAła? żENADA...

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat