Galeria Łódzka - 45000 m2 pow. handlowej; Focus Mall - 35000 m2 pow. handlowej.
45000/35000 = 1,286
Kłopoty z matematyką?
Ta galeria może i jest potrzebna, napewno nowoczesne kino , ale czy aż z 5 salami ? Mam wątpliwości. Oceniam tę galerię z punktu widzenia mieszkańca Piotrkowa i Warszawy jednocześnie. Galeria potrzebna jak najbardziej, ale jak zobaczyłem liste wynajmujących to się załamałem. Prawie same butiki. Myślałem, że będzie więcej lokalnego biznesu , jakaś fajna czesć gastronomiczna, kawiarnia , ale nie taka fast-coffe, jakieś rozrywki dla młodych ludzi. Nic z tych rzeczy ! Ogólnie biorąc masakra. Na codzień miszkam i pracuję w warszawie ale w Piotrkowie bywam bardzo czesto i stwierdzam to jest wielka pomyłka w tym miescie. Obserwuje takie sklepy jak w FM w Warszawie, sprzedawcy z nudów prawie chodza po sufitach, bo nikt tam nie zagląda, a jednak w Warszawie ludzie zarabiaja o wiele więcej i ludzi z kasa jest znacznie więcej niż w Piotrkowie i okolicach. A jednak takie sklepy straszą pustkami jeśli chodzi o klientów. To samo będzie w Piotrkowie.
ale kino to jest super, wogóle dzis byłem na seansje i wszystkie miejsca zajete !!! szok !!! rewelka
No podoba mi się ten Focus Mall ale faktem jest , że nielicznych mieszkańców naszego miasta będzie stać na zakupy w tym centrum. Każdy pójdzie tam tylko w czasie jakiejś promocji lub dzieci uczęszczające do szkół będą miały gdzie wagarować. ;-), podsumowując: piękny focus ale nie na naszą kieszeń.
a ja se wole ściągnąć filma niż komuś nabijać kabze,heheheheheheheh
pośmiejemy się jak Ciebie okradną
trudno Ci, nawet sobie wyobrazić że można nie ściągać. wyobraź sobie że można!
Nie miałem na myśli galerii łódzkiej tylko manufakurę. Ale nawet galeria ma 3 kondygnacje więc łatwo zauważyć że jest dużo większa, nie wspominając manufaktury... a te dane to masz z kosmosu chyba xD
No byłem dzisiaj w tym FM. Po pierwsze nie sposób zaparkować samochodu na żadnym z pobliskich parkingów. Ja przeszedłem ponad 200m od miejsca gdzie zaparkowałem auto. Jak na drugi dzień otwartego centrum to ludzi raczej średnio było. Inna sprawa że większość raczej zwiedzała. Największy ruch był w MM. Kolejka do podbicia gwarancji chyba na 2, 3 godziny. Ceny raczej nie powalają. Taniej kupię większość rzeczy przez Internet. Inne bardziej pełne sklepy czy miejsca to KFC, Empik, Helios i sklep spożywczy. Trochę mniej ludzi w H&M, Deichman i Ruchu. W innych bardziej ekskluzywnych sklepach pusto albo jedna czy dwie osoby. Wiele boksów jest niezajętych tylko ładnie zakrytych planszami z mapką Piotrkowa i starymi zdjęciami. Współczuję tym ludziom tam zatrudnionym. Wydaje mi się, że wiele firm nie zarobi na czynsz a na pewno nie będzie miało zysku. Zobaczymy za parę miesięcy. Może jeszcze święta dadzą trochę klientów. Ale jeżeli mogę kupić spodnie za 50zł na bazarze a za 150zł w sklepie np. Lee a ich jakość jest taka sama to nie będę się nad tym długo zastanawiał. Kiedyś kupowałem niby lepsze spodnie i okazało się, że ich trwałość jest taka jak kupowanych na bazarze. A jeżeli od nowego roku życie ma tak podrożeć to tym bardziej ludzi nie będzie stać na kupno ciuchów za tak ogromne pieniądze jak na Piotrków. Zobaczymy w 2010 roku jak to z FMallem będzie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!