Dlaczego ja mam sprawdzać czytelność recepty i pieczątek.Moim zdaniem powinien to zrobić ten kto ją wypisuje.
niech konowały nauczą się pisać czytelnie i nie płaczą, że mało zarabiają!
Kiedyś o takich działaniach jakie propagują lekarze mówiłoby się wprost-sabotaż i groziłaby odpowiedzialność karna. Obecnie pod pozorem swobód obywatelskich, demokracji itd. każdy może najgłupsze nawet pomysły wprowadzać w czyn.
Ciekawe, jakbyś spiewał, gdybyś miał prawidłowo wypisać receptę-z prawidłowym stopniem odpłatności za lek ( dla ułatwienia dodam,że jest ich 5 ), nie mając dostępu do 200-stronicowego spisu leków refundowanych. Ciekawe jakbyś śpiewał gdyby za nieprawidłowe określenie refundacji ukarany zostałbyś kwota refundacji leku ( może ona dochodzić nawet do kilkuset złotych ) z odsetkami; nawet po kontroli za 5 lat...?
W jaki sposób możesz określić,czy pacjent którego załatwiasz ma opłaconą składkę zdrowotną? Mały problem, jak robi to sam( potwierdzenie wpłaty składki) lub jest emerytem ( legitymacja) albo dzieckiem( ustawowo -państwo).Może bowiem dojść do tego, że Twój pracodawca ociąga sie z haraczem dla ZUS(w tm ze składką zdrowotną), a jak NFZ nie ma opłaconej składki-osoba automatycznie traci ubezpieczenie...). A więc tylko teoretycznie jesteż ubezpieczony przez zakład pracy...
Łatwo jest pluć,jak sie nie ma wiedzy i nic to nie kosztuje...
Przypadkiem masz rację - ale tylko w odniesieniu do naszych posłów i sejmu ;->
Jeśli janku zazdrościsz, to czemu sam nie zostałeś konowałem...?
Pewno za trudne to było i się nie chciało...
Troche dla mnie niejasne to robienie przez lekarzy halasu.A jak niejasne to wiadomo, ze chodzi o kase. Po prostu utnie sie lekarzom wypisywanie lekow roznej masci dla inwalidow na darmowe recepty i ich odsprzedawanie po nizszych cenach
Konowały? Poszukajcie sobie listy leków refundowanych, spójrzcie na ilość pozycji i nauczcie się wszystkich na pamięć. Słuchajcie też mediów, bo minister zapowiadał wprowadzanie ciągłych zmian. Więc żebyście się nie zdziwili, kiedy farmaceuta wyda lek na 100% zamiast ze zniżką. Wtedy dopiero mówcie, jaki lekarz to zły.
Ci lekarze jacy oni biedni i zapracowani.
Kto by nie pomyślał. Tak jak teraz to nie mieli nigdy. Potrafią nawet 36 godzin na dobę pracować!!!! Wizyta u lekarza: Wie pan/pani punktów nie ma, limity się wyczerpały..... przecież wystarczyłaby kartka. Nie trzeba przecież im za taką informację tak słono płacić.
Tylko dlaczego na tym zamęcie cierpią pacjenci?
Lekarzy i polityków można do jednego worka wsadzić. Taki sam z nich pożytek tylko o swoje dbają.
http://sklave.manifo.com/foto-szopka-2
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!