metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Monisia ~Monisia (Gość)01.08.2011 14:27

"marek-oczywiscie" napisał(a):
Czy UM będzie dowoził bezdomnych z centrum miasta na Wronią?

urząd nie będzie dowoził bezdomnych z centrum miasta na Wronią ani też z Wroniej do centrum miasta
prezio limuzyny nie udostępni bo mu mogą tapicerkę zarzygać albo zasikać
komunikacja miejska ledwo zipa i sie rozpada całe to zadrzewialstwo
minibusiarze choć niektórzy nie wyglądają lepiej od bezdomnych złotówy liczą bez paragonu z kasy fiskalnej więc o charytatywnej działalności przewozowej można zapomnieć
natomiast owszem urząd bedzie opłacał tym bezdomnym taksówki (co 10-ty kurs gratis)

Komentarz był edytowany przez autora: 01.08.2011 14:35

00

mucha ~mucha (Gość)01.08.2011 14:33

"Monisia" napisał(a):
urząd nie będzie dowoził bezdomnych z centrum miasta na Wronią ani też z Wroniej do centrum miasta
prezio limuzyny nie udostępni bo mu mog

Monisio. Noclegownia powinna być w budynku po byłym NBP. Świetna lokalicacja, obok dwa dworce, Straż Miejska , fontanna i nowo wyremontowana ulica Słowackiego.
P.S. Co dzisiaj jadłaś na obiadek? Jak jesteś jeszcze przed,to zapraszam!!

00

Monisia ~Monisia (Gość)01.08.2011 14:53

"mucha" napisał(a):
Monisio. Noclegownia powinna być w budynku po byłym NBP. Świetna lokalicacja, obok dwa dworce, Straż Miejska , fontanna i nowo wyremontowana ulica Słowackiego.

lokalizacja świetna z tym że nie na noclegownię tylko na miejski lupanar bo to trochę coś nie tak żeby takie miasto nie posiadało po 22 latach transformacji ustrojowej takiego przybytku publicznego

"mucha" napisał(a):
P.S. Co dzisiaj jadłaś na obiadek? Jak jesteś jeszcze przed,to zapraszam!!

oki ale co tam uwarzyłeś w garkach?
zjadliwe to w ogóle?
bo ja brzydliwa jestem trochę

Komentarz był edytowany przez autora: 01.08.2011 15:19

00

mucha ~mucha (Gość)01.08.2011 14:57

Tak myślę o "marcinie majewskim w potrawce". Do tego winko za 3.62 , na deser podadzą tort z ogórków hiszpańskich.
Mucha nie siada

00

P51 ~P51 (Gość)01.08.2011 15:09

"mucha" napisał(a):
Noclegownia powinna być w budynku po byłym NBP. Świetna lokalicacja, obok dwa dworce, Straż Miejska , fontanna i nowo wyremontowana ulica Słowackiego

Iiii, lipa...
Ja uważam,że w tej lokalizacji lepszy byłby rozpadający się w oczach zabytkowy budynek po pogotowiu na Dąbrowskiego.
Onegdaj był tam hotel...

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga01.08.2011 21:46

"Monisia" napisał(a):
trochę coś nie tak żeby takie miasto nie posiadało po 22 latach transformacji ustrojowej takiego przybytku publicznego

A Pasaż Rudowskiego 10?

00

Monisia ~Monisia (Gość)01.08.2011 21:59

"Piotrkowianin" napisał(a):
A Pasaż Rudowskiego 10?

no ale co Pasaż Rudowskiego 10?
przecież tam czynne w głupich godzinach
bo kto do takich przybytków łazi między 7,30 a 15,30 we wtorek nawet troche dłużej
no tak wiem BOM obsługuje wprawdzie przez internet ale takich akuratnie spraw przez kompa raczej nie załatwiają choć niektórzy próbują ponoć i wirtułalnie

00

marek oczywiście ~marek oczywiście (Gość)03.08.2011 00:28

"P51" napisał(a):
Iiii, lipa...
Ja uważam,że w tej lokalizacji lepszy byłby rozpadający się w oczach zabytkowy budynek po pogotowiu na Dąbrowskiego.
Onegdaj był tam hotel...

miasto już dawno temu sprzedało ten obiekt, łącznie z parkingiem. niestety i tu inwestor nie poczuwa się do odpowiedzialności by budynek zabezpieczyć przed dalszą dewastacją. a rzeczywiście, niegdyś był to klasowy hotel, porównywany z warszawskimi..

00

marek oczywiście ~marek oczywiście (Gość)03.08.2011 00:32

"P51" napisał(a):
Bezdomni są różni.Pijący i niepijący alkoholu.
Oba rodzaje są dość mobilne w poszukiwaniu jedzenia / alkoholu.
Niepijący sami przyjdą do noclegowni,by się uchronić przed śmiercią z wyziębienia. Pijący i tak nie są przyjmowani do schroniska.I to głównie oni koczują w pijanym widzie po bramach i klatkach schodowych.
Jeśli leży Ci nasercu transport bezdomnych do schroniska,to możesz się tym wykazać sam, marku oczywiście ;-)

niestety ja nie dysponuję pieniędzmi podatników i z tego powodu odmawiam świadczenia bezpłatnych przewozów :)
wydaje mi się, że przenosząc schronisko poza centrum, miasto wirtualnie chce się pozbyć problemu.

00

P51 ~P51 (Gość)03.08.2011 07:56

miasto już dawno temu sprzedało ten obiekt

Ale trafiłem... ;-)

niestety ja nie dysponuję pieniędzmi podatników i z tego powodu odmawiam świadczenia bezpłatnych przewozów :)
wydaje mi się, że przenosząc schronisko poza centrum, miasto wirtualnie chce się pozbyć problemu

Ja też nie dysponuję takimi pieniędzmi, więc nie będę palcem wskazywał innym, co maja robić ;-)
Myślę też ,że za dużo w nas krytykanctwa.Czego by "miasto" nie zrobiło, nie będzie się nam podobać...
Jakoś za bardzo zapatrzyliśmy się na naszych polityków ;-)
Może jednak myśleć pozytywnie - miasto "pochylając się" nad problemem bezdomnych, chcąc poszerzyć bazę pomocy , zwiększa schronisko. Nie mogąc tego zrobić w dotychczasowej siedzibie ( zbyt ciasnej), adaptuje większy obekt.A że jedyny dostępny obiekt do tego celu znajduje się na obrzeżach miasta... Trudno.
I tego się trzymajmy szykując może jakąś paczkę niepotrzebnej odzierzy,naczyń,żywności, by zanieść ją do schroniska i w ten sposób pomóc tym ludziom. Pomóc rzeczywiście, a nie wirtualnie, kłapiąc dziobem...?

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat