WOŚP Nie dziekuje! Organizacja wykorzystująca ludzką życzliwość i grająca na jej uczuciach.
Gdyby nie Owsiak to w polskich szpitalach dalej panowała by komuna. Tyle pieniędzy co zebrał wraz z społeczeństwem Państwo nigdy nie dało by dla chorych ludzi.
Jak każda fundacja pomocowa zbija kasę na naiwnych obywatelach. Najpierw rzetelne rozliczenie zebranych pieniędzy a później rozmowa o nagrodach. A Nagroda Nobla należy się społeczeństwu, które te pieniądze daje a nie Owsiakowi.
W żadnym wypadku to okradanie społeczeństwa . Kto za Owsiakiem stoi ,że jest bezkarny i robi co chce gra na uczuciach naiwnych a do żebraniny wykorzystuje dzieci bo dorosłemu zbieraczowi nikt nie da złotówki. Chcecie skompromitować komitet noblowski swoim pomysłem zresztą Nobel juz upadł od kiedy Wałęsie go wręczyli. To świadczy o upadku i widać to po zachodzie Europy
Nominować można - skoro nominowani do Pokojowej Nagrody Nobla byli i Hitler i Stalin, to dlaczego nie WOŚP? Ale co w tej nominacji podniecającego, to nie wiem. Trudno poważnie traktować Pokojową Nagrodę Nobla po tym, jak przyznano ją Unii Europejskiej (!) i takim kontrowersyjnym osobnikom jak Wałęsa, Al Gore i Barack Obama. Ten przedostatni to zwykły hochsztapler, ostatni ma na rękach krew i nieszczęście milionów ludzi, a kim jest Wałęsa to w Polsce powszechnie wiadomo. Ta nagroda została upolityczniona, zeszmacona.
A jeśli WOŚP zostanie nominowana i tak się złoży, że nagrodę dostanie, to według mnie powinna się tą nagrodą podzielić z NFZ i Ministerstwem Zdrowia. I piszę to jak najbardziej poważnie. Bo gdyby nie nieudolność i niewydajność tych instytucji, dzięki którym publiczna służba zdrowia jest wiecznie niedofinansowana, to ta narodowa ściepa zwana WOŚP nie miałaby przecież żadnej racji bytu. Chyba logiczne, nieprawdaż?
;)
Nie ma to jak Fundacja Lux Veritatis - organizacja wykorzystująca ludzką głupotę i naiwność.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!