metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
go?ć_krzysztof ~go?ć_krzysztof (Gość)28.11.2024 08:47

Czy w tym chorym kraju powstanie w końcu prawdziwe prawo !!!!! Jak widzimy żuraw na zdjęciu nie ma balastów czy obciążników na sobie !! To masa samego pojazdu !! Żuraw to pojazd specjalny i tak powinien być traktowany przez Polskie chore prawo !! Czy kto kolwiek wyobraża sobie że jedzie żuraw do wypadku lub innego zdarzenia , do jeżdza na miejsce i blokuje drogę 2 dni lub dłużej żeby zamontować podpory , wysięgnik ,obciążniki , wykonać pracę a następnie to wszystko co wymieniłem zdemontować . Czesto waży się ludzkie życie w takich sytułacjach i co wtedy ??? Chore prawo oraz urzędnicy którzy nie potrafią rządzić i kierować się rozsądkiem oraz zdrowym umysłem, doprowadzają do niebezpiecznych sytułacji !! Ile dziennie żurawi przejedzie przez Piotrków 5 ??, 10 sztuk ?? Czy to są liczby które niszczą drogę ?? Czy to zwykły pokaz głupoty gdzie przejeżdza setki ciężarówek !!! Tak jak pisałem prawo nie uwzględnia pojazdów specjalnych , a kontrolerzy ITD mają możliwości wykazać się w pracy !!! Czy to jest bezpieczeństwo ? Czy jawne okradanie przedsiębiorców bo prawo jest dziurawe ,a władza ślepa i bezmyślna !!

01

abbccc abbcccranga06.08.2024 21:31

Jakie dopuszczalne 32 t ? Ten pojazd ma (wg zapisu w CEP) masę własną 59850 kg, całkowitą 60 t i naciski na osie po 12 t. Zwykły dwuosiowy samochód ciężarowy ma dopuszczalny nacisk osi napędowej na poziomie 11,5 t.
Inwestor pewnie zamówił "tańszy" dźwig bez opłaty za przejazd z Warszawy (~150km) zamiast pewnie nieco droższego z Niechcic (~20km).

60

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat