A ja mam ciepło w domku cały rok:) u mnie grzejniki kiedy chcę włączam. Miło mieszkać w takim bloku...
ja mieszkam w bloku w mieszkaniu szczytowym i okno otwieram tylko w dzień( bo gdybym to zrobiła w nocy to chyba bym zapalenia płuc się nabawiła) by wywietrzyć ( i to na krótko ok pół h)i tak jest zimno do tego stopnia, że pranie schnie ok 3-4 dni
Moje dziecko już właśnie wylądowało u lekarza z przeziębieniem. W nocy jest bardzo zimno w mieszkaniach, w dzień ok., bo wiadomo, że człowiek jest w ruchu....
Dodajmy, że ten blokowany węgiel był importowany przez prywatny kapitał, a więc teraz prywatni przedsiębiorcy mają pełne prawo wystąpić o odszkodowanie do państwa polskiego za głupotę darmozjadów związkowych, których i tak musi podatnik utrzymywać przy korycie. Zamiast cena spadać za węgiel pójdzie w górę bo podatnik musi w wolnorynkowej gospodarce utrzymywać pasożytów.
2 dni zimno i ludzie już panikują. ehhhh sezon grzewczy rozpoczyna się od 15 października więc cierpliwości :)
Ja mam dzień i noc okna otwarte w mieszkaniu!W kamienicy!Sciany szczytowe! I wcale zimno nie jest! A jak ktoś spi boso to tak bywa :D
Chory jest system w którym lokator nie może sam podjąć decyzji o ogrzewaniu.
Musi czekać na decyzję tajemniczego, anonimowego urzędnika, który ( podejrzewam) i tak mieszka we własnym domu i ma ciepło. Że ma w "zadzie" innych nie muszę w tej sytuacji przekonywać ;->
Bez przesady, nie ma jeszcze tak niskich temperatur, żeby było już ogrzewanie potrzebne.
"Ciepły chów" ;)
Niech ta pani z tym ogrzewaniem nie przesadza a jak jej zimno to niech sobie skarpety włoży na nogi i gruby sweterek na plecy.Ja się nie dziwię że spółdzielnie nie grzeją bo i po co.Ludzie w mrozy nie ogrzewają mieszkań żeby mniej płacić,a jeden dzień chłodniejszy i wielki problem. Nie przesadzać z tym nocnym chłodem.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!