Do XXR
Niewiem jaki prowadzisz biznes, ale strasznie się uniosles.Byc może cwaniaczki z biznesem i rozkrecili ten kraj, ale...
Zauważ jedna prosta rzecz nawet podam przykład abyś zrozumiał dobrze.
Kolega XXR otwiera sklepik w małej miejscowości, ale okazuje się że bardzo słabo biznes się kręci bo u ludzi brak kasy. W tem czas dobry wujek z Ameryki postanawia dać ludziom w wiosce po 500 na dzieciaka, dzieciaków sporo więc kasy dużo jak kasy dużo to ruch w sklepie i zarabiasz.To samo jest w innych branżach i nie gadaj że dzięki biznesowi który powstał w szemranych latach 90 ten kraj wstał z kolan. W koncowce latach 90 jeździłem po Polsce i chandlowalem warzywami i wiesz gdzie się dobrze handlowalo? w stolicy lub na slasku, tam gdzie ludzie mieli kase. Czy Ty uwazasz ze ja czyli gorszy sort nie przyczyniam sie do rozwijania naszego kraju, uwazam ze jak najbardziej. Zarabiam z żoną dwie srednie, na trojke dzieciakow dostajemy tysiaka takze ja tez place podatki, akcyze i nie mam zadnych ulg zwiazanych z prowadzeniem domu i rodziny. Ja place vat z pradu ty fakture w koszty vat za paliwo ty faktura koszty ja lodówkę ty faktura koszty i w fiskusie mowisz ze przecież ona dla pracownikow. No ale Ty za 16 r skarbowce musiales dac 2 miliony dochodowego taki jestes dobry i chojny, ale im wiecej dochodowego tym wiecej zarobiles do swojej kieszeni i dzieki komu? Dzieki Kowalskiemu bo on ten towar kupil i zaplacil swoimi pieniedzmi. I jeszcze jedno powiedz jaki biznes prowadzisz, a ja Ci powiem jakie wały kręcisz. Pozdro
Płacz lokalnych biznesmenów żałosny ,bo ludzie nie chcą za darmo pracować
Chyba nie do końca sprawa jest taka prosta... . Zawsze przy takich dyskusjach zalecam rozejrzeć się wokół siebie. Kto z Twojej rodziny, znajomych rzucił pracę po uzyskaniu 500+ ? Warto zapytać znajomych czy ktoś zna taką osobę. I nie ma co się wpatrywać w margines bo to... margines. Natomiast wiemy wszyscy o podwyżkach pensji w dużych marketach, ponieważ bano się, że ludzie zaczną odchodzić z pracy. Nikt chyba nie zaprzeczy, że to pozytywny skutek. Poza tym lepsze 500+ niż ośmiorniczki. A jeżeli bezrobocie nie rośnie, to nie ma co szukać problemów na siłę.
A tak z innej beczki, wiecie że pani na kasie zarabia więcej od ratownika medycznego w pogotowiu?
Jeżeli dajecie matkom 800 zł stażowego za 8 godzin pracy, to chyba normalne, że matki wolą dostać 500+ i być z dzieckiem w domu. Dajcie godne pensje to wtedy znajdziecie pracowników!
A mimo moich 500 plus - to chciałabym pracować, np. w urzędzie pracy, gminy, miast itp. Mam wyższe wykształcenie. Przecież te konkursy na stanowiska administracyjne do tych urzędów to tylko proforma bo i tak wiadomo kto ma być zatrudniony.
Mi sie faktycznie przrstało opłacać pracować.Biorę tysiąc i mam czas sie zająć dziećmi.A wczesniej za 1300zł pracowałam 6 dni w tygodniu i co drugą niedziele po 12h.A teraz sobie sama właścicielka stoi w sklepie i szuka naiwnej za 6 zł/h.Śmiech na sali te minimalne wynagrodzenia przy tylu godzinach w miesiącu.
Robolowi brakowało na chleb gdyż do tej pory wykonywał pracę niewolniczą z wynagrodzeniem nawet 4zł na godz.Dzieci wychowywane były na świetlicach,ponieważ matka ,żeby zarobić na przysłowiową skórkę chleba pracowała po10-14 godz..a,pracodawcy,którzy różnymi nie zawsze czystymi sposobami stali się przedsiębiorcami opływali w luksusach.U nich pies mięsięczne utrzymanie ma na poziomie pensji pracowników.Ktoś to w końcu zauwżył
Czemu żeście się tak uczepili tego 500+ wielki szum wokół tego tematu robicie ale nikt nie widzi tego że patologia zwana alkoholikami od niepamiętnych czasów dostaje za to że pracować im się nie chce albo zasiłki z MOPS lub renty pijackie policzcie sobie ile to jest kasy w skali całego kraju tez z naszych podatków.
Kobiety mają rodzic, pracować, wychowywać dzieci i najlepiej wszystko w tym samym czasie. Kobieta która pracuje i spełnia się zawodowo to wtedy mówią że zaniedbuje dzieci jak nie pracuje a jest z dziećmi to nie płaci podatków i też jest źle. Nikt się nie czepia ile zarabiają posłowie i ile mają dodatków a przecież to też z naszych pieniedzy. Jak nie dają źle jak dają jeszcze gorzej!
Moja sąsiadka z klatki jest w ciąży z trzecim dzieckiem. Dnia jeszcze w życiu nie przepracowała.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!