kogo to obchodzi? łazi ktoś do kościoła,to raczej wie jak i kiedy tam urzędują. Zresztą wakacje to czas podrózy a nie samoumartwiania. Ludzie nie chcą mszy tylko jakąś normalną cywilizowaną rozrywkę
Katolików obchodzi, bo jak jest pogoda to czasem uda się gdzieś wyskoczyć w niedzielę.
A na mszę też trzeba pójść - i dodatkowa wieczorna jest tutaj dobrym rozwiązaniem.
Ale co komuniści mogą o tym wiedzieć.
[cytat="Roman"]Zresztą wakacje to czas podrózy a nie samoumartwiania. Ludzie nie chcą mszy tylko jakąś normalną cywilizowaną rozrywkę
Nie samym chlebem człowiek żyje. Niektórzy oprócz potrzeb dla ciała, odczuwają potrzeby duszy.
Najlepiej w Powiatowym Domu Kultury "Fokus Mol".
Nie wiem kto tutaj te komentarze pisze,ale naprawdę przerażająco niski jest ich poziom. Jeżeli ktoś napisze o potrzebach kulturalnych,może mieć na myśli nie jakiegoś tam fokusa,ale teatr,operę,filharmonię,wieczory muzyczne.Ja nie rozumiem,czemu wbijacie Piotrkowian w rolę niewyedukowanych prowincjuszy?Poprzez Wasze komentarze można mieć wrażenie,że niczego tutaj nie trzeba organizować.Trzeba!A do wszystkiego potrzebna jest odrobina chęci.Trzeba brać przykład z lepszych i doceniać starania pewnych grup,a nie tylko narzekać,wypisywać głupoty o kościele,komunistach itp.Jest fokus?No jest i co z tego?To wy forumowicze robicie z tego miejsca jakieś centrum nie wiem czego.A nawet jeśli ktoś się tam dobrze bawi,to i ma do tego prawo.Czy w Warszawie,Poznaniu,Łodzi ludzie nie chadzają po sklepach wielkometrażowych?Chadazają, a oprócz tego mają do wyboru inne zajęcia.Są parki,są galeie,na starówkach organizowane są eventy.Tego i nam potrzeba,tylko w nieco mniejszej skali.Wasze komentarze mają skutek odwrotny:odnosi się wrażenie,że niczego nie potrzeba.
A co to są eventy?
Bo od 20 lat sprawdzam prace maturalne z języka polskiego i mogę stanąć w obliczu kłopotu, kiedy napotkam w tekście maturzysty słowo "eventy". To jakiś nowomodny skrót od słowa "ewentualnie"? Jak to wasze "spoko"?
Eventy są to wydarzenia o charakterze kulturalno-rozrywkowym.Słowo to weszło już na stałe do języka potocznego.Poza tym nie jestem w wieku młodzieżowym,wręcz przeciwnie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!