Ja tam mieszkam w domu jednorodzinnym i nie mam do kogo wysyłać próśb. Jak latem nie skoszę, to mam zarośnięte... jak zimą nie odśnieżę to mam zasypane... Może warto, żeby powołać wspólnotę mieszkaniową i żeby mieszkańcy zadbali o swoje osiedla - od zwykłego sprzątania klatek schodowych, przez koszenie trawników, po odśnieżanie... ale po co... zaraz wyleje się hejt, że przecież szanowne Państwo płaci czynsz i wymaga porządku... phi...
Ludzie jak czytam wasze kometarze to nie wiem,czy to ludzie ze spółdzielni chcą się wybielić czy naprawdę macie takie podejście! Ciekawe czy ktoś z was chciałby mieszkać w tak zaniedbanej przestrzeni, gdzie nawet nie da się wyjść na balkon jak się jest alergikiem. Poza tym, ludzie płacą ciężkie pieniądze na to, aby ta przestrzeń była zadbana i miła do funkcjonowania. Wiec zastanówcie się zanim napiszecie jakieś bzdety!!! Osoby w spółdzielni interesuje tylko kasa, byle się nie przemęczyć, kosztów nie narobic , odjeb... 8 h i do domu!! Jakoś inne bloki w Piotrkowie mogą wyglądać tylko nie te!!! Nie pozdrawiam!!!
Tak właśnie wyglądają "kwietne łąki" oszołomów. Niekoszone trawniki bardzo szybko zarastają wszelkiego rodzaju chwastami. A jak to uschnie na jesień i ktoś rzuci peta i będzie pożar to będą szukkać winnych
Nie kosić, pozwolić rosnąć trawom, ziołom, drzewom. Dość mamy pustyni i betonu.
A o to jakiś fetysz, z tym koszeniem trwy. Skoszą to skosza, a nie to nie. Trawę kosiło się w celu pozyskania paźdzy dla zwierząt. W tym przypadku takiej potrzeby nie ma.
Trawa może i nie przeszkadza o ile jest odpowiednio zadbana a tutaj widać więcej chwastów niż trawy. Świetne siedlisko kleszczy i innych przyjemnych stworzeń, nie wspomnę już o alergikach, którzy się muszą męczyć. Jeśli już taka ekologia ma być to można zostawić kawałek nie wykoszony w miejscu gdzie ludzie najmniej uczęszczają. wszystko da się pogodzić tylko trzeba chcieć.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!