"potrącił jadącego w tym samym kierunku 80-letniego rowerzystę" oczywiste ze wina kierowcy
101% poparcia
Za to wszyscy mają okazję zobaczyć kaganek, światło, latarnię oświaty jaką niesie niespełniony nauczyciel Lesina23. Czy wiecie, że wszystkie jego posty z tego portalu będą zawarte w nowym, darmowym, podręczniku dla pierwszoklasistów, który tworzy Ministerstwo edukacji?
To prawda ,że rowerzyści i piesi też powinni przestrzegać podstawowych przepisów by dbać o swoje zdrowie i życie. Jednak to kierowcy są uprzywilejowani , bo samochód z pieszym , czy rowerzystą zawsze wygra. Uważam ,że dla tego wielu kierowców nie zwraca uwagi na pieszych i rowerzystów bo wiedzą ,że to oni ucierpią , a im się nic nie stanie. Ciekawe co by mówili jak czołgi by zachowywały się na drogach tak jak kierowcy samochodów i czołgiści by na nich polowali. Jestem ciekawy reakcji kierowców , gdy by na pasach zginęło ich dziecko , lub zabity rodzic na rowerze. Wielu kierowców nigdy zaznaczam nigdy nie powinno dostać uprawnień do kierowania pojazdami mechanicznymi, może tylko na taczkę na pustym polu. Podstawowym problemem jest brak kultury i to ze wszystkich uczestników ruchu, ale najbardziej cierpią najsłabsi , piesi i rowerzyści.
Lesina23 - "...bo ja jade autem i jemu coś się stanie..." - jakie to przykre myślenie...większość kierowców pewnie myśli podobnie... ps: a jak dojeżdżasz do pasów to też tak myślisz ? niech nikt mi nie wchodzi na pasy ja jade autem i to ja jestem panem i władcą ulicy ?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!