metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
tee ~tee (Gość)23.02.2014 07:31

"potrącił jadącego w tym samym kierunku 80-letniego rowerzystę" oczywiste ze wina kierowcy

11

tee ~tee (Gość)23.02.2014 07:34

"rowerzysta" napisał(a):
właśnie zobacz sobie jak się zachowują kierowcy w stosunku do rowerzystów i pieszych za nasza zachodnia granicą. U nas barany za kółkiem uważają ,ze im wszystko wolno. Na pasach zabijają , po wódzie jeżdżą , na trzeciego wyprzedzają, przez telefon rozmawiają , prędkość przekraczają o kilkadziesiąt km , na czerwonym wjeżdżają na skrzyżowanie i to tylko kilka ich przywilejów. Im wolno , a pieszy i rowerzysta to do odstrzału.Tak trzymaj "Pietrek"

101% poparcia

21

xx ~xx (Gość)23.02.2014 08:34

"Lesina23" napisał(a):
A gdzie oświetlenie roweru?? Dziadziuś był ubrany pewnie na ciemno bez oświetlenia kierowca nie miał szans żeby go zobaczyc

Za to wszyscy mają okazję zobaczyć kaganek, światło, latarnię oświaty jaką niesie niespełniony nauczyciel Lesina23. Czy wiecie, że wszystkie jego posty z tego portalu będą zawarte w nowym, darmowym, podręczniku dla pierwszoklasistów, który tworzy Ministerstwo edukacji?

41

rowerzysta ~rowerzysta (Gość)23.02.2014 09:00

To prawda ,że rowerzyści i piesi też powinni przestrzegać podstawowych przepisów by dbać o swoje zdrowie i życie. Jednak to kierowcy są uprzywilejowani , bo samochód z pieszym , czy rowerzystą zawsze wygra. Uważam ,że dla tego wielu kierowców nie zwraca uwagi na pieszych i rowerzystów bo wiedzą ,że to oni ucierpią , a im się nic nie stanie. Ciekawe co by mówili jak czołgi by zachowywały się na drogach tak jak kierowcy samochodów i czołgiści by na nich polowali. Jestem ciekawy reakcji kierowców , gdy by na pasach zginęło ich dziecko , lub zabity rodzic na rowerze. Wielu kierowców nigdy zaznaczam nigdy nie powinno dostać uprawnień do kierowania pojazdami mechanicznymi, może tylko na taczkę na pustym polu. Podstawowym problemem jest brak kultury i to ze wszystkich uczestników ruchu, ale najbardziej cierpią najsłabsi , piesi i rowerzyści.

30

janusz ~janusz (Gość)23.02.2014 15:51

Lesina23 - "...bo ja jade autem i jemu coś się stanie..." - jakie to przykre myślenie...większość kierowców pewnie myśli podobnie... ps: a jak dojeżdżasz do pasów to też tak myślisz ? niech nikt mi nie wchodzi na pasy ja jade autem i to ja jestem panem i władcą ulicy ?

41

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat