A gdzie oświetlenie roweru?? Dziadziuś był ubrany pewnie na ciemno bez oświetlenia kierowca nie miał szans żeby go zobaczyc
Tyle koło całkowicie zniszczone co oznacza, że kierowca samochodu najechał. Popatrzcie, ile samochodów codziennie jeździ po ulicach Piotrkowa bez włączonych świateł pomimo obowiązku jazdy z oświetleniem przez cały rok?
czepiasz się Lesina23 starego dziadka a może miał latarkę i po uderzeniu wypadła mu z ręki?
Jakby nie patrzał rowerzysta nie ma najmniejszej szansy przeżycia w zderzeniu z samochodem. Jeżdżą na oślep i tyle albo jadąc rozmawiają przez telefon.
Popatrz sobie czlowieku w statystyki. Czy jazda 24h na wlaczonych swiatlach zmniejszyla liczbe wypadkow i sie wypowiadaj.
Swiatla to jedno a elementy odblaskowe czy kamizelka koloru zoltego/pomaranczowego. Jedzcie sobie do Niemiec i zobaczcie jak rowezysci wygladaja. W zlodziejskim polskim kraju karze(czytaj okrada) sie tylko kierowcow aut bo mandaty za wszystko leca a rowezysci jezdza jak swiete krowy o pieszych nie wspomne laza jak krowy po granicy
właśnie zobacz sobie jak się zachowują kierowcy w stosunku do rowerzystów i pieszych za nasza zachodnia granicą. U nas barany za kółkiem uważają ,ze im wszystko wolno. Na pasach zabijają , po wódzie jeżdżą , na trzeciego wyprzedzają, przez telefon rozmawiają , prędkość przekraczają o kilkadziesiąt km , na czerwonym wjeżdżają na skrzyżowanie i to tylko kilka ich przywilejów. Im wolno , a pieszy i rowerzysta to do odstrzału.Tak trzymaj "Pietrek"
Nie czepiam sięale taka jest prawda jeżdżę troche samochodem i jak po zapadnięciu zmroku jedzie rowerzysta ciemno ubrany i z naprzeciwka jedzie samochód to naprawde trudno jest dostrzec rowerzyste. Szzerze mi to lotto czy ludzie mają kamizelkę czy nie bo ja jade autem i jemu coś się stanie i to powinno zależeć rowerzyscie żebym ja go zobaczył i bezpiecznei ominoł.
Tu masz racje na zachodzie każdy ma kamizelkę i wielu rowerzystów jeździ w kasku (takie coś czego polscy rowerzysci po ukończeniu 6-7 lat przestają zakładać)
Włącz sobie w przeglądarce sprawdzanie pisowni ....
Wróć do podstawowki i czytaj ze zrozumieniem. Wiem jak się zachowuja w Niemczech kierowcy wobec pieszych i rowerzystow. Ale pieszy czy rowerzysta nie pcha sie jak wieprz przed samym autem na pasy jak to sie w Polsce robi. Ide bo mam pasy walnie mnie to bedzie jego wina, ja bylem na pasach takie jest w pl myslenie. Niech kazdy dba o swoja dupe a nie bedzie bezsensownych potracen na pasach czy innych wypadkow.
Nie kazdy ma kamizelke ale brak swiatel przy rowerze jest tak samo karane jak jazda w nocy bez swiatel. Wiekszosc rowerzystow ma elementy odblaskowe albo kamizelki i to jest tu normalne. A kask jest obowiazkowy jak dobrze pamietam do 15 lat.
A wiesz jak w Niemczech się zachowują kierowcy wobec pieszych i rowerzystów?? Nie tak jak "królowie szos" w Polsce.... Jeśli dla Ciebie pieszy jest wieprzem pchającym się na szosę to jak nazwiesz "kierowcę" kierującego się swoim własnym kodeksem drogowym wg którego wszystko mu wolno?? Jednokomórkowcem??
Takie czerwone, świecące, ratujące życie...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!