Minister Infrastruktury - Cezary Grabarczyk z Platformy Obywatelskiej odpowiada za remonty dróg. Ilu jeszcze ludzi musi zginąć, zanim ten pan zamiast swoich znajomych, zacznie zatrudniać kompetentnych ludzi?
Pod koniec 2010r. zginęła 13 letnia dziewczynka na prowizorycznie ustawionym ciemnym przejściu dla pieszych w okolicach rozebranego wiaduktu do Łodzi. Przejście było oświetlone "zdychającą lampeczką" z wyładowanym akumulatorkiem. Znaki o przejściu ciemne. Jednak po tym wypadku nadal przejście to pozostawiono nieoświetlone i źle oznakowane. I w tym roku znów na tym przejściu zginął mężczyzna. W zeszłym roku też tragedie śmiertelne między Polichnem, a Meszczami. Zobacz tu: http://www.epiotrkow.pl/news/Tragiczny-wypadek-TIRow-w-okolicach-Meszcz,5760[/i]
Teraz ponownie wypadek śmiertelny.
Naprawde czasem ciężko dostrzec .
Ktoś wkońcu za te remonty na 8 i 1 powinien wsiąść odpowiedzialność !!! Bo ludzie giną a inni mają nieprzyjemnośći ( potrącenie pieszych)Nie mam zółtych pasów.
A piesi niech do ch... jak łażą po ulicy w nocy założą kamizelki !!! i niech chodzą lewą stroną bo czasem o włos ... jeszcze jak auto oślepia z naprzeciwka !!!
No tak, ale wcześniej są ostrzeżenia, że droga się zwęża.
Może zmęczenie wzięło górę i nie zauważył...
Często zdarza mi się jeżdzić tym odcinkiem remontowanej drogi ... Jestem tego samego zdania co , ktoś ponizej wszystko w opłakanym stanie ... jadąc pierwszy raz z utrudnieniami miałam niezły problem , żeby jechać ptrzepisowo ...
Odblaskowe pacholki - to jakas kpina. Oznaczenia tego remontu sa tak marne, ze w cywilizowanym swiecie to jest nie do pomyslenia.
Wspomnine pacholki sa tak brudne ze ich nie widac, nie maja odblasku. Nawet jak jest na nich zamontowane oswietlenie to ledwo sie zarzy.
Pasy na jezdni sa tak starte, nie malowane od lat ze nawet xsenony nie pomagaja zeby je zobaczyc w nocy.
Czy ludzie nie maja sumienia, narzazjac innych na wypadki, smierc? Co sie musi stac zeby u nas tak dbac o bezpieczenstwo jak np w niemczech? co sie musi stac w mentalnosci ludzi?
W nocy zdarzają się takie wypadki. Może był zmęczony i nie wyrobił.
W Austri np. droga odzielana jest betonowymi elementami nie maja problemu, że ktoś wjechał na czołowe itp. Ale co sie dziwić jak jadąc z łodzi w ostatni momencie są znaki, że zmiania organizacji w piotrkowie a w nocy tablice prawie już nie czytelne .....
codziennie jezdze do tomaszowa z towarem i ten remont to tragedia... dzisiaj w samo południe w szczycie była na zwezce łatana dziura jak by nie mozna bylo w nocy. korek od strony warszawy miał ze 4km.ale kto by sie tam przejmowął takimi pierdołami jak organizacja ruchu. na zwezce zrobione wahadło i drogowcy zadowoleni.
Zgadzam się. W praworządnym państwie coś takiego byłoby w ogóle niemożliwe. Niestety, prawo w Polsce nie funkcjonuje, a rząd nie działa. Więc jeździmy drogami, jakie mamy. Nie mamy innej drogi wyboru. Mamy, jak wybieramy.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!