Zawsze imponował mi tym,że miał dar pięknej wymowy nieskazitelnej. Świeć mu panie nad jego duszą
Schody szkoły ZSP2 w rozsypce od dłuższego czasu- wie ktoś o co tam chodzi ?
Wspaniały nauczyciel mechaniki, takich jak On i p.Michał Rżanek nowe pokolenia będą ze świecą szukać!
R.I.P.
Miałem olbrzymią przyjemność znać pana prezydenta Szkoda że tacy ludzie odchodzą Wieczne odpoczywanie radź mu dać Panie a światłość wiekuista niechaj mu świeci na wieki wieków
Szkoda jak każdego człowieka, jednak stadion i przyległy teren był Piotrkowa za prezydentury Ś.P. stał się własnością PTAKA. wiem o zmarłych źle się nie mówi więc tylko tyle. Niech spoczywa w pokoju
Właścicielem stadionu, hali sportowej i basenów była Fabryka Maszyn Górniczych PIOMA, która chciała przekazać obiekty miastu. Ale Rada Miasta nie zgodziła się na przejęcie obiektów. Poza tym do 2002 roku prezydent był tylko członkiem Zarządu Miasta. To Zarząd Miasta był organem wykonawczym (prezydent, dwóch wiceprezydentów i dwóch członków ZM). Po decyzji RM Pioma sprzedała obiekty Ptakowi za bodajże 3,5 mln złotych (w ratach).
Napisał monografię Straży Pożarnej i to jest coś konkretnego, bo zostanie.
To w końcu czyją własnością był stadion Piotrcovii z przyległościami i co zrobił z kasą otrzymaną od Ptaka? No i za czyjego panowania na stanowisku prezydenta miasta Piotrkowa pozbawiono mieszkańców miasta tego pięknego obiektu sportowego?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!