Znaczy cwaniak w toyocie wyprzedzał niezgodnie z przepisami skręcający w lewo samochód z lewej strony. Pewnie jeszcze na skrzyżowaniu.
Ustawa Prawo o ruchu drogowym:
Ja miałem identycznie - skrecałem w lewo z kierunkiem ale w polną drode facet przywalił w trakcie wyprzedania w lewy tył i uznano bezwzględnie moją wine.
tytuł wymiata ;) karą za nieustąpienie pierwszeństwa jest pobyt w szpitalu ;)
A tak poważnie jeśli skręcasz w lewo i jest linia ciągła to nie jesteś winny, jak nie ma ciągłej to jesteś winny. Tak to jest traktowane
Pani Mastalerz pewnie coś się pomyliło i miała na myśli jadącego w przeciwnym kierunku bo tylko wtedy możemy mówić o nie ustąpieniu pierszeństwa. ja proponuję również by nosiła przy sobie jakaś mapę by nie powtórzyły sie kwiatki w stylu skrzyzowanie Sienkiewicza,Próchnika i 3Maja:)
Raczej bym powiedział, że Opel nie włączył kierunkowskazu.
W każdym razie obowiązkiem jego było upewnić się, że nie jest wyprzedzany. Tego nie doczytałeś.
Gdyby rzecz miała miejsce na skrzyżowaniu, to wina byłaby Toyoty.
Ja jechałem w tym samym kierunku dpouszczalne 90 km/godz ja koło 60-70 bo szukałem miejsca do zawrócenia. Dałem kierunek to był moment ... moja wina.
Teoretycznie na to patrzyć to sobie tak przy dużum ruchu można stać i stać ... bo to zawsze wina wypredzanego będzie
Do wypadku doszło na wysokości miejscowości "Gutów Duży" a nie w "Rusocinach" jak zostało to opisane
On skręcał w polną dróżkę. Cwaniaki jak ten w avensis myślą że w terenie nie zabudowanym mogą gnać ile fabryka dała... A swoją drogą to gość który skręcał nie zrobił tego nagle tylko zwolnił do odpowiedniej prędkości - i to powinno być wychwycone przez kierującego toyota. Nie zostało bo gnał tak szybko że oba auta wylądowały daleko w polach
oo nowe jakies powstało widze :P
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!