Zbliża się chwila, gdy zostanie to wszystko załatwione na sposób francuski. Tam się nikt (policjant) nie pyta o wiek, płeć... I jakoś to przechodzi.
Ja nie wiem po co ludzie się czepiają słownictwa. Wszędzie tak mówia. I nie grajcie świętych bo jak was ktoś wkurzy to też epitety lecą. I to nieważne w jakim domu. Ale ci co kasę mają to lubią udawać panów. Hehe a to jest dopiero patologia. Nie mylcie się autami i domami. To tylko zmyłka. To co się dzieje w tych domach to koszmar. Patusy. Nie jesteście lepsi od innych. Każdy ejst taki sam
Całe społeczeństwo zostało poddane indoktrynacji, która z większym i mniejszym natężeniem trwa od paru już lat. Społeczeństwo dzielono, pokazywano wy źli my dobrzy i na odwrót. Naganiano wręcz w mediach i publicznych i tych innych, jednych na drugich. Dziwię się, że ludzie są zdziwieni, że takie zachowania są po stronie protestujących, przecież ostatnio nic innego w telewizji nie ma, jak ktoś jest nie po drodze tym czy tamtym to nagonka. Jak uczy się naganiać jednych na drugich to mnie nie dziwi, że ludzie protestują, w taki sposób. Ja nie do końca się zgadzam, z niektórymi formami protestu, ale nie dziwi mnie ta forma. Przecież takie formy protestów pokazuje telewizja już od dłuższego czasu, przykład: USA, Francja, Białoruś to takie ostatnie przykłady. Podsumowując telewizja daje przykłady i nikt w tej sprawie nie protestuje, więc ludzie biorą przykład (czasem ten zły) i naśladują formy protestów, które widzą na co dzień w mediach. Inną sprawą jest to że społeczeństwo w chwili obecnej jest bardzo wrażliwe na wszystkie kontrowersyjne formy ingerencji w wolność osobistą a spowodowanie jest to pokazywaną polityką w mediach, wyborami do Samorządów, do Sejmu i ostatnimi prezydenckimi, gdzie nagonka jak ten to żle a jak ten to dobrze. Do tego doszedł covid i mamy koktajl mołotowa. A teraz go ktoś podpalił no to musiał się zapalić i jest to co jest. Zdrowia życzę !
Dziś chcą aborcji, jutro zablokują rondo bo dzwony im za głośno dzwonią, pojutrze zablokują bo szynka w sklepie zamiast soi na drugiej półce. STOP terroryzowaniu innych. Tylko dyskusja, albo wybór przy urnie.
PIS wprowadzi zakaz przemieszczania i żandarmeria wyjdzie na ulice. Powodem będzie wirus a prawda jest taka ze boją się protestów. Będzie kolejny stan wojenny. Władza im ucieka więc blokując ludzi jak dawniej będą chcieli utrzymać się przy władzy.
Macie swój PiS inflacja największa w UE, nie ma kasy na doświetlanie ulic, brawo :)
Mam już takie podejście, że ogólnie jestem za aktywnością obywateli. Jeżeli czujecie się czymś oburzeni i zbulwersowani, protestujcie, jasne. Ale forma protestu jest dla mnie skandaliczna. Młode dziewczyny a bluźnią na całe gardło - takie wychowanie odebrałyście w domu? Po drugie nie rozumiem, co ma do decyzji Trybunału Koronnego blokowanie ulic. Blokujcie domy posłów PiS albo sędziów TK, a nie utrudniacie życie zwykłym ludziom. I po trzecie. Jest pandemia, szkoły nie działają i widać, że młodzież ma zbyt dużo wolnego czasu. Może zamiast popisywać się znajomość łaciny, dobrze by było usiąść do książek, żeby nie być wśród 25%, które tak jak ostatnim razem nie zdało matury.
Bardzo mądre słowa. I niestety prawdziwe
czy mam wstydzić się tego, że posiadam polskie obywatelstwo tylko dlatego, że rządzą nami teraz chamy, głupcy i prostaki?
Moi dziadkowie walczyli o ten kraj na wojnach i powstaniach. Krew moich przodków z dziada pradziada przelewana była na tych ziemiach w jej obronie.
Ja się nie wstydzę, a wręcz przeciwnie, rozpiera mnie duma z naszej historii i prawdziwej wielkości jaką niegdyś stanowiliśmy.
Dumny jestem z moich wybitnych rodaków, których wymienić tutaj wszystkich nie sposób, a którzy przyczynili się do rozwoju nauki, kultury, wpływ mieli na dzieje świata i rozwój cywilizacji.
Wmawia się nam teraz, że powinniśmy zacząć wstydzić się tego wszystkiego tylko dlatego, że garstka hołoty dorwała się do władzy. Wstydzić możemy się jedynie głupoty, obojętności i bezczynności na to, co się wkoło dzieje, ale nigdy nie pozwolę, by wpojono moim dzieciom pogardę dla tego kim są i skąd pochodzą.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!