To byl janusz powrotu do domu, 2 minuty szybciej chciał być na zupce u mamusi. No to teraz ma :)
Swoją drogą świetne zdjęcie wybrane do tego artykulu. Rozwrzysta przejeżdża przwez przejście. Już widzę jak policja go goni. Nie bronię kierowcy, bo zachowanie karygodne, ale nie słyszy się o karaniu pieszych i rowerzystów, za to kierowców zawsze. Czyżby policji było ciężej ścigać i tych uczestników ruchu?
Na Wolborskiej, za Aldi, jadąc w kierunku szpitala, rzadko kiedy zatrzymują się kierowcy przed pasami.
Jeżeli stosujemy prawo wprost. To na zdjęciu rowerzysta i pieszy wtargnął na jezdnie w miejscu niedozwolonym i w przypadku potrącenia kierowca pojazdu nie ponosi odpowiedzialności. A rowerzysta i pieszy ponosi ewentyalne koszty naprawy pojazdu.
A czy oprócz tego kierowcy tych dwóch uczestników ruchu drogowego ze zdjęcia powyżej również otrzymało mandaty?
Czy takiemu jadącemu rowerzyście po przejściu jak na zdjęciu też trzeba ustąpić ?
A dlaczego dostal 1 mandat za 2 przewinienia?To jedno mu sie upieklo?
Kamerki wmontować i od razu się przepisów nauczą, ostatnio mi jakiś pajac się zatrzymał na środku pasów gdzie ja już byłem na pasach :P
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!