Proszę zobaczyć na Wyzwolenia tam jedno auto na 10 się zatrzymuje żeby przepuścić pieszego.
Tylko w Polsce jest ewenement taki jak przejść dla pieszych na 3 pasach ruchu bez sygnalizacji
Kamerki wmontować i od razu się przepisów nauczą, ostatnio mi jakiś pajac się zatrzymał na środku pasów gdzie ja już byłem na pasach :P
A dlaczego dostal 1 mandat za 2 przewinienia?To jedno mu sie upieklo?
Czy takiemu jadącemu rowerzyście po przejściu jak na zdjęciu też trzeba ustąpić ?
A czy oprócz tego kierowcy tych dwóch uczestników ruchu drogowego ze zdjęcia powyżej również otrzymało mandaty?
Jeżeli stosujemy prawo wprost. To na zdjęciu rowerzysta i pieszy wtargnął na jezdnie w miejscu niedozwolonym i w przypadku potrącenia kierowca pojazdu nie ponosi odpowiedzialności. A rowerzysta i pieszy ponosi ewentyalne koszty naprawy pojazdu.
Na Wolborskiej, za Aldi, jadąc w kierunku szpitala, rzadko kiedy zatrzymują się kierowcy przed pasami.
Swoją drogą świetne zdjęcie wybrane do tego artykulu. Rozwrzysta przejeżdża przwez przejście. Już widzę jak policja go goni. Nie bronię kierowcy, bo zachowanie karygodne, ale nie słyszy się o karaniu pieszych i rowerzystów, za to kierowców zawsze. Czyżby policji było ciężej ścigać i tych uczestników ruchu?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!