JUKO zostawia mi 3 worki na liście. I co mam zrobić z pozostałymi 10-oma? Wynająć przyczepę i odwieźć do miejsca zbiórki nieodpłatnie. Nie dość, że kolejna podwyżka za wywóz odpadów, to jeszcze mam dokładać ze swojej kieszeni na worki i transport? Kolejny ponury żart.
odpadów zielonych się nie pali bo się nie palą, tylko uschnięte!!! czyli już nie zielone!
Liście należy wykorzystywać. Ja ugotuję dziś na obiad zupę liściową z makaronem z suszonych liści. Do tego gołąbki z liściowym farszem. a na deser szarlotka ze zmielonych liści i kompot z suszonej trawy. SMACZNEGO
Uważam, że zakaz palenia liści na posesji to dobry pomysł. Mieszkam w gęstej zabudowie jak sąsiad pali liście w ogródku smród w mieszkaniu mimo zamkniętych okien jest nie do zniesienia a wietrzenie w zimie jest uciążliwe. Najgorsze, że na jego ogródek wychodzą okna w pokoju dzieci i ten smród muszą wdychać później przez wiele godzin. Oczywiście sąsiada to nie rusza. Ostatnio ma nowy sposób, liście jak leci suche i mokre pali w piecu. Wydaje mu się że jak smrodzi przez komin to wszystko gra a zadyma jest na całą okolicę. Na straż miejską nie chcę na niego donosić bo mi sumienie nie pozwala. No i się tak muszę męczyć aż go sami dupną albo przeczyta ten wpis i go sumienie ruszy. :(
Dopiero co rudera na Narutowicza płonęła k/ Biedronki i kogo ukarali za zatruwanie powietrza ?Urzędnikom w główkach się poprzestawiało czym więcej dwutlenku węgla tym lepiej dla przyrody ale urzędnicy chyba do szkoły nie chodzili i tego nie wiedzą Nam się nakłada ograniczenia a dla jasności Niemcy spalają połowę węgla co reszta Europy ale do nas się przypieprza Bruksela jak zwykle.Palenie liści to ani wykroczenie i nie jest szkodliwe dla przyrody bo węcej szkody przynoszą urzędnicy swoimi durnymi decyzjami .Załatwiam wiele spraw i widzę jak co nie którzy nigdy nie powinni tu pracować bo nawet nie pojmują co się do nich pisze i mówi a ich decyzje są szkodliwe społecznie.
Kto ma zabrać liście z drzew rosnących przed posesją?Drzewa są własnością miasta,mimo że posprzątam je i zbiorę je w worki?Bo firmy sprzątające tylko odkurzaczami nagarniają je na trawniki.
W tym mieście wolno na pewno płacić podatki - coraz wyższe zresztą.
Panie Sońta,a ja się pytam czy Pan Krzysztof Chojniak został ukarany mandatem za wykroczenie polegające na niewywieszeniu tabliczki z numerem posesji mimo zgłoszenia zaistniałej sytuacji aż 8-mio krotnie??
Kto wam płaci pensje,prezydent miasta czy podatnicy? czy K.Ch. nie obowiązuje już prawo?
Tak tylko dlaczego nikt nie powie o limicie 3 worków ?
Co mam zrobić z resztą wsadzić w słoiki ?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!