W pierwszej dziesiątce najbardziej zadłużonych (w przeliczeniu na jednego mieszkańca) samorządów są : Byczyna, Dziwnów, Wałbrzych, Sulmierzyce, Daszyna, Wrocław, Bielice i Lublin. Gdy spojrzeć na wybory do samorządów i poparcie w wyborach do sejmików, to w sześciu z nich wygrywała PO, w trzech PSL, a tylko w jednym (gmina Bielice) PiS. W większości rządzący tymi gminami są bezpartyjni (6 osób), ale czterech z nich to politycy PO: Krzysztof Żuk (Lublin), Piotr Kaszkowiak (Sulmierzyce), Roman Szełemej (Wałbrzych) i Rafał Dutkiewicz (Wrocław, dziś już bezpartyjny).
Sęk w tym, że te "unijne wartości" są antyeuropejskie. To jest antycywilizacja. UE to rak wyniszczający Europę, wywracający do góry nogami dotychczasowy porządek i systematycznie niszczący zasady, dzięki którym jeszcze do niedawna Europa dominowała na świecie. Ja mam gdzieś "unijne wartości", to nie są moje wartości, to nie są wartości, na których można budować przyszłość.
Byłem przeciwny wchodzeniu do eurokołchozu, a w obecnej sytuacji jestem za jak najszybszym opuszczeniem go. Ten okręt tonie, do dna mu już niedaleko.
Przekonanie, że rozwój bierze się z dotacji zakorzenione w Mazurze silnie jest...
Są kraje, które świetnie rozwijają się bez środków unijnych. "Euroentuzjastom" się to w głowach nie mieści, ale są takie kraje.
czy wejscie do unii europejskiej nie kosztowalo nas wiecej niz dotacje...likwidacja przemyslu, praca za grosze w zagranicznych firmach, wyjazd kilku milionow polakow..
Tak i jak ten przysłowiowy klub wpadnie na idiotyczny pomysł to musimy razem z nim brnąć w to bagno nie licząc się z konsekwencjami i dobrem,bezpieczeństwem własnego narodu?Panie chroń Nas przed takimi rządami .
Zły tytuł, powinno być: Nie można wejść do jakiegoś klubu i potem wszystkich obrażać.
Czyli krótko: nikt nie lubi chamstwa.
Jak powstanie Centralny Port Galaktyczny i e-syrenka Morawieckiego wszyskie kraje świata będą chciały mieć Polskę za przewodnika. I to już wkrótce.
unia dała 147 000 000 000 euro do Polski a Polska do uni 49 000 000 000
Spokojnie. Kilka państw ma odmienne zdanie od Angeli. Kar finansowych nie będzie. Polska znowu jest polska a nie niemiecko-francuska i niech tak zostanie jak najdłużej
Martwi się chłopina, że jak UE nie da kasy to nie będzie miał co rozdzielać i nikt go nie wybierze.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!