Puszka Pani(i)Dory, żeby się nie okazała puszką Pandory. Nieszczęść nam wystarczy.
Ciągle jakieś imprezy, Ostrowski też tak balował bo jakoś nie kojarzę? Przecierz jest mega kryzys.
Co za cukier. Az na wymioty się zbiera. Tylko kobiety i kobiety.... A kiedy coś dla mężczyzn?
Cieszy mnie to, że burmistrz Sulejowa oraz przewodniczący rady miejskiej, którzy to są włodarzami wszystkich mieszkańców, nie tylko kobiet, podejmują wysiłek zorganizowania czegoś dla kobiet. Oczywiście na pewno organizują coś dla mężczyzn, pewnie też cały tydzień, bo nie chcą nikogo faworyzować i pomijać. Ciekawe, co zorganizują.
PANI JANKOWSKA prosze sie pochwalic ile etatow juz stworzyliscie dla rodzin radnych i swoich, jak patrze na to kto startowal, to wszyscy juz obsadzeni??
Dobry gospodarz W.Ostrowski nabudował hal sportowych, boisk, plaże, Miejski Ośrodek Kultury, basen, remonty, place zabaw, wiaty, parkingi, drogi i chodniki żeby tam dojechać to teraz jest gdzie balować. To tak jak w normalnych rodzinach. Jest rodzina co tańczy i baluje i jest rodzina co oszczędza i inwestuje pomnażając swój majątek. Na koniec ta pierwsza żyje w dziadostwie i zazdrości tej drugiej i ma pretensje, że ta druga rodzina ma zasoby i godnie żyje w dobrobycie. Kiedy w końcu informacje o rozpoczętych nowych inwestycjach ?
Święto wprowadzone przez partie komunistyczne w bloku wschodnim. Ustanowione przez towarzysza Lenina na wniosek bolszewickiej feministki. To święto z okresu PRL, gdy faceci w dużej części byli w służbach, a kobiety pracowały np. na budowach. Szczególnie widoczne to było w ZSRR. Pamiętamy hasło kobiety na traktory. Dziś to święto jest nadal szczególnie pielęgnowane w Rosji i na Białorusi. Na zachodzie, a do tego świata obecnie należymy z takimi obchodami nigdy się nie spotkałem. Skoro nie ma święta mężczyzny, a jest święto kobiet to dochodzi tu do rażącej dyskryminacji. Być może dlatego z uwagi na równość społeczną w starych demokracjach takiego święta na zachodzie nie obchodzą ?
Super pomysł! :) Nie mogę też się doczekać atrakcji przygotowanych na Dzień Mezczyny! :)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!