A ja jako podatnik i mieszkaniec tez mam prawo do wyrażenia swojej opinii, pomimo że nikt mieszkańców o to nie pyta a to błąd i bardzo nieładnie, wszak to radni są dla miasta a nie miasto dla radnych. To my wyborcy mamy prawo wyboru, a nie lubimy jak ktoś narzuca swoje decyzje nie konsultując się z nami. E-sesja ma to do siebie że można ja włączyć kiedy się chce i obejrzeć nawet wieczorem czy w nocy. Na żywo nie pozwala wszystkim śledzić obrad ,ponieważ ludzie pracują w tym czasie i nie widza jakie jaja są na obradach i proszę mi nie mówić że nie, bo radni sobie dobrze na sesjach używają. To co panowie radni boicie się że społeczeństwo będzie mieć więcej powodów do śmiechu po obejrzeniu na e- sesja waszych wyczynów?
Transmisja obrad na żywo nie wyklucza chyba możliwości jej rejestrowania i archiwizowania gdzieś w zasobach internetu, na określonym portalu. Kto chce ogląda na żywo, kto nie może odtwarza sobie w dogodnym dla siebie czasie. Zakładam jedynie, że wobec takiej możliwości śledzenia obrad, wielu radnych może poczuć tak zwane "parcie na szkło" i ich wystąpienia zaczną mieć przede wszystkim wymiar swoistego show dla szerszej publiki. Koniec końców sprzęt do transmisji obrad okaże się także drogim gadżetem...
Obecna władza na pewno nie zgodzi się!-proponuje referendum w tej sprawie-przecież mamy TV samorządową.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!