Podejście ludzi...chyba oskarżenia nie wzięły się z powietrza, trzeba się zastanowić za kim się stoi murem.
Polecam książkę "Maestro" o pedofilskiej działalności poznańskiego dyrygenta chłopięcego chóru Polskie Słowiki - już śp. Wojciecha Kroloppa. Lektura wiele wyjaśnia na temat reakcji ludzi na przypadki pedofilii w ich bezpośrednim otoczeniu. Wypisz-wymaluj jak teraz w Klukach, a wcześniej z księdzem Bochyńskim w Piotrkowie..
Wypisz, wymaluj - obraz typowych "pobożnych" ludzi polskiej prowincji. Poziom zacietrzewienia, zawziętości i podłości idealnie współgra z poziomem świętojebliwości... Na czym wiarę swą głęboką opierają? Czy sami chociaż wiedzą?
A ja bym poczekał. Bo toczy się postępowanie. Zakończy się, wtedy będzie wiadomo. Patrzcie jak jest z Bochyńskim. Prokuratura, jak to media napisały, nie znalazła dowodów na współżycie z osobami poniżej 15 roku życia i tyle! Tylko znowu jest to tak napisane, że może wprowadzać w błąd. Dlaczego? Czy prokuratura prowadziła postępowanie w sprawie znalezienia dowodów na współżycie z osobami, poniżej 15 roku życia, czy prowadziła postępowanie przeciw współżyciu nieletnimi, czy współżyciu ogólnie, a jak się przyznał, że współżył przed przyjęciem ślubów to jak będzie?
Ludzie - tj parafianie owej parafii dajecie przykład swojego człowieczeństwa i tego jakimi jesteście katolikami mówiąc : " niech zdechnie z głodu " ???
Kurde a ja myślałam że katolik to wyznaje 2 przykazania Boże " ... kochaj bliźniego swego jak siebie samego... "
A dzieci patrzą potem zdziwienie ...
Więcej empatii ...
http://www.tvn24.pl/lodz,69/ksiadz-plakal-kiedy-wyjezdzal-wierni-bronia-zawieszonego-proboszcza,378983.html
Przeczytajcie: "biskup powiedział, że ksiądz musi być usunięty, bo są dowody winy". Poiformował parafian na spotkaniu w kurii, a oni i tak swoje. Ot, lud Boży (czy taki jak panie S. I B.?)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!