Wiadomo, że Kasprzak nie jest popularnym obecnie "patronem", ale fakt, iż szkoła nosi jego imię jest "pomnikiem" samym w sobie. Jest pewną wartością czasów, epoki. Głupi jest naród, który niszczy własną historię - jaka by ona nie była. To analogiczna sytuacja jak np. wyburzenie Pałacu Kultury w Warszawie.
Zastanawiają się, myślą, marudzą - czyli nie są przygotowani na kreację olimpijczyków :)
przynajmniej dobrze że nie było "Zołnierzy Wyklętych"... albo Wyklętych Olimpijczyków-Górników pomordowanych(oczywiście przez Stalina)na kresach wschodnich na terenach podmokłych
z prawicowych oszołomów od lat śmieją się kabarety
http://millkaa777.wrzuta.pl/film/7cZ3LOQKb8F/kabaret_moralnego_niepokoju_-_patron_dla_szkoly
jedni naprawde pracują inni siedzą w urzędach i zatwierdzają nazwy, i za to dostają 3-4 razy więcej niż ten kto naprawde pracuje. uwielbiam tą cywilizacje , mam nadzieje że dożyje do jej upadku.
Nazwa nazwą, tylko dlaczego boisko takie nędzne, dzieci siedzą po trzy klasy na jednej marnej sali gimnastycznej, a nauczycielom nie chce się wyjść na boisko, gdy ładna pogoda. Dlaczego tak się dzieje? patron też do czegoś zobowiązuje, zwłaszcza, że z tego boiska korzystają duzi i mali. Takie możliwości terenowe i taka beznadzieja.Kiedyś to była szkoła sportowa, a dziś w najlepszym wypadku dzieci mają plac zabaw. Siedzą na nim trzy panie i trzy klasy, ścisk niemiłosierny. A potem pytanie dlaczego dzieci nie lubią wuefu, dlaczego nie chcą ćwiczyć?
Kur...jestem jednym z rodzicow, którzy się tej zmianie sprzeciwiali!!!!
Dlaczego pytam?Dlaczego Wam się Kasprzak nie podobal?
Podoba się min to, ze na wf minimum 2 klasy zajmują sale gimnastyczna?Ze na holu nie raz widziałam jak dzieciaki graly w pilke, bo sala oczywiście zajeta?
Podoba Wam się to, ze sa to koszty?Ze trzeba nowe pieczatki zrobić, nowe legitymacje dla dzieciakow, ze nowy sztandar trzeba?Co jeszcze wy bydlaki zmienicie tam?szkola była sportowa i było super!Wtedy nie myśleliście?Czekam aby szkole skonczylo moje dziecko i nie chce jej znac!Jedynie jak na razie to plus taki ze mamy do niej blisko!!!
A wyobrazcie sobie,ze na jednym z zebran przyszedł rodzic z rady rodzico i mowi,ze mu Kasprzak kojarzy z magnetofonem.No zesz kurde jak ci się chlopie to nie podoba to nie wypowiadaj tego nazwiska patrona i tyle!!!!!!!!!!!!!!!!!!
<WKURZONA>
No bo teraz to jest takie patriotyczne obwiniać wszystkich zwanych dawniej lewicowcami za wszystkie nieszczęścia tego narodu. I nawet to, że Kasprzak walczył jak umiał z zaborcami, ówczesnymi "ruskimi", i przez ówczesnych "ruskich" został za karę 109 lat temu powieszony, nie jest w stanie zatrzymać tego ogłupiania narodu.
Czytam i podziwiam!. Ktoś był "uczestnikiem" a ktoś zdobył vice mistrzostwo OLIMPIJSKIE !!! W mediach piotrkowskich to prawie to samo !~. Ja to rozumiem bo przecież ...............
Na tej dziadowskiej bieżni i tak żadnego olimpijczyka nie wychowacie. Nazwa nie pomoże.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!