Stara gwardia już ostrzy pazury już gotowa ruszyć do walki o miejsce przy korycie.
Nasz..umiłowany Wódz...,..Ojciec Narodu.., ..Słońce Peru.., ...bohater narodowy.. miał ruszyć w Polskę, znowu Tuskobusem. Pragnął dowiedzieć się na co ponad 100 miliardów euro chcą wydać Polacy. Dziś już nie pragnie dowiedzieć się, Tusk już to wie.
Obieca wszystko, a Polska od samej propozycji objazdu premiera Tuska będzie rosła w siłę, a Polacy będą się bogacić. Wszak pańskie oko konia tuczy nawet na odległość.
....
Więcej.
17 02 2013 Wiadomość z ostatnich dni.
http://sklave.manifo.com/polityka
Pol, w przeciwieństwie do aktualnego gospodarza miasta, miał klasę i ogromną kulturę bycia, kulturę osobistą. Ciepły mężczyzna.
Według Marcina Pampucha z Piotrkowskiej Inicjatywy "Obywatelskiej, to właśnie mieszkańcy Piotrkowa powinni ustalić listę priorytetów dla rozwoju miasta, a projekty dotychczas zgłaszane przez władze Piotrkowa są tworzone na zasadzie „widzimisię”. – Są to projekty, które nie wpływają na długotrwały rozwój miasta – mówił Pampuch."
Panie Pampuch, ale żeś Pan przywalił z grubej rury. Jak mieszkańcy zaczną ustalać priorytety i potrzeby to dopiero zacznie się bałagan. Bo niech Pan sobie wyobrazi,że każdy będzie miał inne potrzeby i wizję i każdy będzie przeciągał na swoją stronę. Nadmiar źle pojętej demokracji najczęściej prowadzi do anarchii i ogólnej niemożności. Niektórzy pewnie dojdą do wniosku, że najlepiej rozdać te pieniądze dla najbardziej potrzebujących. Utoniemy w morzu postulatów tracąc czas i pieniądze.
Przecież władza jeśli coś wymyśli to przekaże do publicznej wiadomości i wówczas niech obywatele zgłaszają swoje zastrzeżenia i wnioski.
Czy nowa oczyszczalnia i stacja uzdatniania wody to "widzi mi się" nie wpływające na długotrwały rozwój miasta?
"Środki z Unii Europejskiej powinny być inwestowane w to, co określamy przedsięwzięciem tworzącym miejsca pracy..."
Ciekawe jakie to miałyby być przedsięwzięcia? Czy ma to polegać na wspomaganiu i dotowaniu przedsiębiorców? Bez odgórnych krajowych regulacji przepisów i obniżenia kosztów pracy nie powstaną nowe miejsca pracy, bo po prostu nie są zainteresowani ludzie w inwestowanie w przedsiębiorczość. A kryzys i nadmierna podaż towarów (głównie obcych) na rynku nie sprzyjają zakładaniu firm.
Ciekawe jakie mają do zaoferowania rozwiązania uczestnicy tego spotkania, bo z tekstu niewiele wynika - same ogólniki.
pękne słowa! oby zamieniły się w czyny!!
a widzę że nie było tam SP i PIS i Chojniak a i republikanie myślałem że zostali zaproszeni
Jak zwykle zaczyna się opluwanie, obrzucanie błotem i oblewanie pomyjami byłych prominentów. Ja jestem przeciwny umieszczaniu na listach kandydatów do władz miasta byłych radnych i prezydentów miasta i burmistrzów, którzy rajcowali przez 2 kadencje. Bo jak mówią"pieniądz nie śmierdzi, a polityk zawsze znajdzie pracę jak przestanie być radnym, posłem czy zasiadającym w organach wykonawczych gminy. Pokażcie mi posła który jest bezrobotny? Każdy gdzieś się wkręci, każdy ma dojście do kogoś ważnego. Koneksje nadal są w modzie.
PIO powinno dać wytyczne Brukseli na co Piotrków powinien wydać te 300 miliardów i sprawa załatwiona (nie wiedziałem że Piotrków otrzymał 300 miliardów , ale dzięki PIO już wiem). Panowie na Chojniaka napewno nie zagłosuję , ale wasze wypociny nie lepsze od jego.
Bodzio - sam prezydent Matusewicz zlecił prokuraturze wszczęcia postępowania przeciw m.in. Polowi : http://www.piotrkow.pl/nasze-miasto/aktualnosci/2006-10-19-stadion-w-prokuraturze-30102006
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!