metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
tomasz ~tomasz (Gość)10.04.2013 00:54

a gdzie te dyskusje będą kontynuowane?

00

sklave sklaveranga09.04.2013 23:23

Stara gwardia już ostrzy pazury już gotowa ruszyć do walki o miejsce przy korycie.
Nasz..umiłowany Wódz...,..Ojciec Narodu.., ..Słońce Peru.., ...bohater narodowy.. miał ruszyć w Polskę, znowu Tuskobusem. Pragnął dowiedzieć się na co ponad 100 miliardów euro chcą wydać Polacy. Dziś już nie pragnie dowiedzieć się, Tusk już to wie.
Obieca wszystko, a Polska od samej propozycji objazdu premiera Tuska będzie rosła w siłę, a Polacy będą się bogacić. Wszak pańskie oko konia tuczy nawet na odległość.
....
Więcej.
17 02 2013 Wiadomość z ostatnich dni.
http://sklave.manifo.com/polityka

00

wax ~wax (Gość)09.04.2013 22:11

Pol, w przeciwieństwie do aktualnego gospodarza miasta, miał klasę i ogromną kulturę bycia, kulturę osobistą. Ciepły mężczyzna.

00

józek z koziej wólki ~józek z koziej wólki (Gość)09.04.2013 22:01

Według Marcina Pampucha z Piotrkowskiej Inicjatywy "Obywatelskiej, to właśnie mieszkańcy Piotrkowa powinni ustalić listę priorytetów dla rozwoju miasta, a projekty dotychczas zgłaszane przez władze Piotrkowa są tworzone na zasadzie „widzimisię”. – Są to projekty, które nie wpływają na długotrwały rozwój miasta – mówił Pampuch."
Panie Pampuch, ale żeś Pan przywalił z grubej rury. Jak mieszkańcy zaczną ustalać priorytety i potrzeby to dopiero zacznie się bałagan. Bo niech Pan sobie wyobrazi,że każdy będzie miał inne potrzeby i wizję i każdy będzie przeciągał na swoją stronę. Nadmiar źle pojętej demokracji najczęściej prowadzi do anarchii i ogólnej niemożności. Niektórzy pewnie dojdą do wniosku, że najlepiej rozdać te pieniądze dla najbardziej potrzebujących. Utoniemy w morzu postulatów tracąc czas i pieniądze.
Przecież władza jeśli coś wymyśli to przekaże do publicznej wiadomości i wówczas niech obywatele zgłaszają swoje zastrzeżenia i wnioski.
Czy nowa oczyszczalnia i stacja uzdatniania wody to "widzi mi się" nie wpływające na długotrwały rozwój miasta?
"Środki z Unii Europejskiej powinny być inwestowane w to, co określamy przedsięwzięciem tworzącym miejsca pracy..."
Ciekawe jakie to miałyby być przedsięwzięcia? Czy ma to polegać na wspomaganiu i dotowaniu przedsiębiorców? Bez odgórnych krajowych regulacji przepisów i obniżenia kosztów pracy nie powstaną nowe miejsca pracy, bo po prostu nie są zainteresowani ludzie w inwestowanie w przedsiębiorczość. A kryzys i nadmierna podaż towarów (głównie obcych) na rynku nie sprzyjają zakładaniu firm.
Ciekawe jakie mają do zaoferowania rozwiązania uczestnicy tego spotkania, bo z tekstu niewiele wynika - same ogólniki.

00

YARO ~YARO (Gość)09.04.2013 22:00

Cytuję:
Środki z Unii Europejskiej powinny być inwestowane w to, co określamy przedsięwzięciem tworzącym miejsca pracy.

pękne słowa! oby zamieniły się w czyny!!

00

zaskoczony ~zaskoczony (Gość)09.04.2013 21:11

a widzę że nie było tam SP i PIS i Chojniak a i republikanie myślałem że zostali zaproszeni

00

mario ~mario (Gość)11.04.2013 11:01

"Jak dają trzeba brać" - taka maksyma przyświeca włodarzom

00

oficialnie ~oficialnie (Gość)11.04.2013 10:20

Jak zwykle zaczyna się opluwanie, obrzucanie błotem i oblewanie pomyjami byłych prominentów. Ja jestem przeciwny umieszczaniu na listach kandydatów do władz miasta byłych radnych i prezydentów miasta i burmistrzów, którzy rajcowali przez 2 kadencje. Bo jak mówią"pieniądz nie śmierdzi, a polityk zawsze znajdzie pracę jak przestanie być radnym, posłem czy zasiadającym w organach wykonawczych gminy. Pokażcie mi posła który jest bezrobotny? Każdy gdzieś się wkręci, każdy ma dojście do kogoś ważnego. Koneksje nadal są w modzie.

00

Piotrkowianin 2 bis ~Piotrkowianin 2 bis (Gość)10.04.2013 12:51

PIO powinno dać wytyczne Brukseli na co Piotrków powinien wydać te 300 miliardów i sprawa załatwiona (nie wiedziałem że Piotrków otrzymał 300 miliardów , ale dzięki PIO już wiem). Panowie na Chojniaka napewno nie zagłosuję , ale wasze wypociny nie lepsze od jego.

00

Aprilis ~Aprilis (Gość)10.04.2013 12:58

Bodzio - sam prezydent Matusewicz zlecił prokuraturze wszczęcia postępowania przeciw m.in. Polowi : http://www.piotrkow.pl/nasze-miasto/aktualnosci/2006-10-19-stadion-w-prokuraturze-30102006

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat