A ponieważ jest to ostatnie rondo bez nazwy to proponuję: "Rondo Ofiar Losu"
Niekoniecznie - lepiej byłoby je zamontować na skrzyżowaniach Szkolna - Daniłowskiego i Szkolna - Wyspiańskiego.
ja wiem czy to rondo polna-kostromska jest faktycznie takie niepotrzebne? sam śmiałem się swego czasu nie raz z tego co to rondo tam umieścił, ale fakt faktem poprawiła się wg mnie znacznie możliwość wyjechania z polnej jadąc od armii krajowej w kostromską w stronę focusa. kiedyś zależy jak się trafiło, jak się miało szczęście to można ładnie było śmignąć a jak nie to się stało trochę. prawda jest taka że dalej niewiele osób tak naprawdę potrafi jeździć po tych rondach, a szczególnie po tym na kostromskiej. nie raz mnie puszczali mimo że mieli pierwszeństwo albo wymuszali je i wjeżdżali bezposrednio przede mnie.
ja generalnie jestem za tym rondem. przydało by się jeszcze coś na skrzyżowaniu armii krajowej i polnej bo tam w cały świat jeżdżą, zupełnie jak w chinach :D
z natury rzeczy ronda mają usprawniać ruch a czy na tych skrzyżowaniach co podałeś takowy występuje? wg mnie 10 aut na godzinę...więc to mówi samo za siebie
poza tym rondo obok ronda? bez sensu raczej nie uważasz?
może uczeni w tym temacie dadzą głos bo jakoś przygłupi czują się przytłumieni !!!
W/g mnie powinni zamiast mini ronda postawić zarówno na Polnej jak i Kostromskiej znak A5 taniej i bardziej logicznie.
Co do pierwszego ronda ja się wjeżdza od strony Sulejowa - też uważam, że panuje tam ... samowolka ale z winy kierowców bo, że nie ma namalowanych pasów to nie znaczy ze nie ma pasa wewnętrznrgo i zewnętrznego - trzeba użyć wyobraźni i nie zajeżdzać sobie drogi, zwłąszcza przy zjeżdzaniu w Sulekowską.
Rondo jest tam potrzebne ale nie mini rondo.
Uważam, że rondo Bełzacka Kostromska to minimum tego co można nazwać rondem.
Skrzyżowania równorzędne sprawdzają się przy małym natężeniu ruchu np. Dąbrowskiego / Grota-Roweckiego. Ale przy dużym natężeniu cwaniacy będą się wpychać na środek skrzyżowania i próbować wymuszać ustąpienie pierwszeństwa. Jak to się dzieje np na Kilińskiego w Łodzi.
Zdejmijcie to coś z Kostromskiej/Polnej!!!!GŁUPOTA PO POLSKU!!!!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!