metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
mol molranga01.02.2011 23:22

Ja już dwa razy zapłaciłem karę 50zł, za pierwszym razem to po prostu olałem sprawę, teraz zaparkowałem na chodniku przy Narutowicza na przeciwko biedronki. Myślałem, że jest to strefa bezpłatnego parkowania(teraz wiem, że jest to strefa płatnego parkowania co sygnalizuje znak). Po powrocie (20min) zastałem mandacik ładnie zapakowany w koszulkę za wycieraczkami.

00

Sąsiad ~Sąsiad (Gość)02.02.2011 08:23

Polecam Wszystkim załozenie sobie mozliwosci opłat przez telefon komórkowy MOBILET.Wygodne, bo nie trzeba szukać drobnych po kieszeniach i płaci sie za tyle czasu ile się stoi tj. 70 gr, 50 gr, 1,3 zł lub wiecej, zalezne od czasu parkowania.W przypadku niemożności powrotu na parking celem przedłużenia opłat za postój wykonuje sie to przez telefon.Polecam ten sposób opłat.

00

sklave ~sklave (Gość)02.02.2011 08:38

"Sasiad" napisał(a):
Polecam Wszystkim załozenie sobie mozliwosci opłat przez telefon komórkowy MOBILET

dobre rozwiązanie dla pobierających haracz!
Ale miasta Wolbórz nie ma na liście gdzie funkcjonuje usługa Mobilet!!!

00

zet ~zet (Gość)02.02.2011 09:16

ciekawe dlaczego obnizenie opłat jest niemozliwe.jakie to wspaniałe argumenty na to wysunał.

00

Aman Amanranga02.02.2011 09:25

"Sasiad" napisał(a):
Polecam Wszystkim załozenie sobie mozliwosci opłat przez telefon komórkowy MOBILET.Wygodne, bo nie trzeba szukać drobnych po kieszeniach i płaci sie za tyle czasu ile się stoi tj. 70 gr, 50 gr, 1,3 zł lub wiecej, zalezne od czasu parkowania.W przypadku niemożności powrotu na parking celem przedłużenia opłat za postój wykonuje sie to przez telefon.Polecam ten sposób opłat.

Czy ten system działa w Piotrkowie? Czy płacąc przez telefon otrzymujesz wydruk, który możesz włożyć za szybę auta? Czy przedłużając sobie postój kontroler jest od razu o tym informowany? Bo jak nie to co mi z tego, że jestem w zgodzie z przepisami jeżeli będę musiał gdzieś łazić z mandatem, który dostanę i udowadniać swoją niewinność. Wtedy taki system to o kant tyłka potłuc. Ludziom zależy na czasie. Chcę płacić tyle ile będę zajmował miejsce parkingowe i nie chcę włóczyć się po jakiś biurach i BOKach żeby udowadniać, że nie jestem wielbłądem. Ale jeżeli odpowiedzi na moje pytania będą pozytywne to czemu nie.

00

sklave ~sklave (Gość)02.02.2011 09:41

"Aman" napisał(a):
Czy ten system działa w Piotrkowie?

wystarczy odrobina dobrej woli by wpisać w wyszukiwarce MOBILET
i wiesz wszystko.
To ja prawie 60-latek wydedukowałem to bez żadnego wysiłku.

00

lukch ~lukch (Gość)02.02.2011 09:42

Fajny jest fragment "Słowa w pewnym zakresie dotrzymałem" z nagrania ;-).

00

lukch ~lukch (Gość)02.02.2011 09:43

"zet" napisał(a):
ciekawe dlaczego obnizenie opłat jest niemozliwe.jakie to wspaniałe argumenty na to wysunał.

Pewnie jakiś mądrala wpisał klauzule wyrównawczą na taki wypadek do tego kontraktu z firmą z Poznania.

00

babka ~babka (Gość)02.02.2011 11:00

Wszyscy mamy komórki. Jestem fanką MOBILETu. Szybko, pod ręką, płacę tylko za tyle co postoję.
Należy: ze strony MOBILETu wydrukować na kolorze winietkę i za parę groszy zalaminować i położyć na czas parkowania za szybą. Korzystam z tego już rok czasu.

00

Aman Amanranga02.02.2011 11:44

"babka" napisał(a):
Należy: ze strony MOBILETu wydrukować na kolorze winietkę i za parę groszy zalaminować i położyć na czas parkowania za szybą. Korzystam z tego już rok czasu.

OK Wczytałem się w to i mam kilka prostych pytań. Dla osoby, która już od roku korzysta z tego systemu to chyba nie będzie trudne żeby udzielić odpowiedzi. Pytam dlatego, że nie znalazłem ich na stronie MOBILETU. Z góry dziękuję.
.
1. Czy możliwe jest też wybranie opcji pół godziny?
2. Czy kontrolerzy w Piotrkowie posiadają takie urządzenia kontrolne?
3. Czy jeżeli będę parkował 20minut to zostanie mi naliczona wartość 1zł czy tak jak tradycyjnie będę musiał zapłacić 1,50zł?
4. Czy dane w systemie MOBILET są ustawione na opłaty obowiązujące w Piotrkowie?
5. Czy system sam rozpoznaje w jakim mieście jesteś czy trzeba mu to za każdym razem zatwierdzać od nowa?
6. Czy przedłużenie opłaty za miejsce postojowe wymaga wykupienia nowego biletu czy wystarczy przesunąć w systemie czas z jakiego korzystasz?
7. Jeżeli system wymaga wykupienia nowego biletu to może się zdarzyć, że kontroler sprawdzi nasze auto akurat w momencie, w którym właśnie wykupujemy kolejny bilet i nie mamy opłaconego miejsca postojowego np. przez 1minutę. W normalnych warunkach można podejść do kontrolera i pokazać mu bilet i wyjaśnić, że właśnie poszedłem po nowy bilet. A w takim przypadku czy kontroler sprawdza za kilka minut ponownie stan naszego konta?
8. Na czym polega synchronizacja zegara w naszej komórce z zegarem w danym parkomacie i zegarem samego systemu?
9. Czy nie lepsze byłoby aby aktywować tylko rozpoczęcie postoju a przy zakończeniu system sam wyliczałby ile musimy zapłacić, niż za każdym razem wklepywać ile zamierzamy postać?

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat