jakiś ty mądry,jestem pod wrażeniem Twojej wypowiedzi.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Rondo_turbinowe
dla wszyskich co szukanie boli:)
a google to nie łaska zapytać??
https://www.google.pl/search?q=rondo+turbinowe&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&gws_rd=cr&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=cuUoUrSBDuam4ATNkIGoBw&biw=1440&bih=740&sei=duUoUrvuJIvn4QSmrYGwBw
swoją drogą tak powinno wyglądać rondo na bugaju
Jak przypuszczam ty bys nie zapomnial i pewnie bys nie jedno zmienil w piotrkowie.Pytanie -z kad kasa? Chojniak zadluzyl miasto ,a ty bys z kad wykopal na takie przebudowy,remonty? Wszyscy czegos wymagaja ,obiecuja ,a co z tego mamy ???
Czy wiesz w ogóle o jakiego rzędu kwoty chodzi? Ile może kosztować poszerzenie ulicy o 3 metry na odcinku 50 czy 100 metrów? Sądzę, że mniej niż nowy peugeot 508, z którego pożytek ma 1 osoba, a z przebudowanej ulicy korzyść miałyby tysiące mieszkańców naszego miasta.
Czy rondem turbinowym jest również wysepka – rondo na Sikorskiego – Concordii łącznie z lewoskrętem do Realu. Mądra głowo bo ja to moher ….. napisz definicję; rondo…..
No zdziwiłbyś się ile może kosztować wybudowanie nowego pasa, nawet długości 50 metrów (chyba, że chciałbyś mieć fuszerkę) Jeśli dla Ciebie koszt 500 tysięcy to niewielki wydatek to może zasponsorujesz:)
I z poza miasta. Bo to lewoskręt wracających do domów EPI. Swoją drogą trzeba przyznać, że na referendum rozkopali całe miasto (żeby wymienić krawężniki) a z dziurami po zimie nie mogli się do lipca ogarnąć.
Wystarczy na środkowym pasie namalować strzałki "prosto lub w lewo " i po herbacie.
A to ciekawe. Dlaczego w takim razie zmieniają kolor kostki na chodnikach w obrębie przejść dla pieszych? Do tej pory kostka była szara i czerwona - część czerwoną położono z myślą o ewentualnym wykonaniu przejazdów dla rowerzystów, a obecnie na całej szerokości przejścia kładziona jest szara kostka. Za kilka lat ktoś sobie o tych przejazdach przypomni i znowu będzie zrywanie prawie nowej kostki i kładzenie innej za nasze pieniądze. To ma być rozwój miasta? Według mnie to wstecznictwo.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!