Stypendia za wyniki a nie ot tak. Mamy zdolna młodzież z wynikami , którą miasto ma gdzieś. Nie dziwię się że radny Winiarski nie chce zasiadać w tej komisji. Traci swój czas a prezydent i tak zrobi jak uważa.
Za co dostają piłkarze ręczni tak wysokie stypendia? Z jeden wygrany mecz. A do roboty!!!
W zdrowym ciele, zdrowy duch. W zdrowym społeczeństwie musi być miejsce dla sportowców.
Jestem z Wami - nie czytajcie tych kloaczych wypowiedzi, róbcie swoje.
Prawda jest taka, że te pieniądze dla sportowców kończą się na obietnicach. Pomijając piłkę ręczną bo to w nią są pompowane wszystkie te pieniądze. Gdzie pieniądze dla zapaśników, tenisistów czy lekkoatletów, którzy zdobywają dużo większe osiągnięcia od szczypiornistów ? Ja przez 5 lat byłem w kadrze Polski i miasto nawet za bilet na pociąg nie chciało mi zwrócić. Jedynym wyróżnieniem za lata mojej ciężkiej pracy i godnego reprezentowania miasta na zawodach międzynarodowych gdzie zdobywalem medale był uścisk dłoni vice Prezydenta.
I niech nie zasiada w komisji będzie to lepiej dla sportu piotrkowskiego zapamiętamy w najbliższych wyborach kto robi wbrew oczekiwaniom wyborców, taki Winiarski czy Gajda są nie potrzebni w radzie.
Miasto Lublin przeznaczyło na sport 7 mln.złotych . Podział obejmuje :3 ligowy zespół piłki nożnej Motor Lublin - 3mln.sł. ; Piłkarki ręczne MKS Selgros -2,7 mln.zł. ; Klub Żużlowy Lublin 1,3 mln.zł.
W Piotrkowie liczy się tylko męska piłka ręczna popierana przez decydentów.W tej męskiej zawodowej superlidze nikt nie spadnie przez 3 lata, więc można pomyśleć jak pomóc innym którzy tego potrzebują. Tam pomocą objęto piłkarki(miasto znalazło sponsora Selgros dla klubu). W Piotrkowie na pomoc może liczyć tyko Piotrkowianin. Czekamy na wybory samorządowe.
Jak widać są równi i równiejsi.
Niektórzy najchętniej pozbyliby się innych klubów.
Miasto to niech da ludzia mieszkania a nie laduie pieniadze w sport w kturym niema ostatnio żadnych osiągniec...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!