Teoretycznie w budynkach wielomieszkalnych listonosz ma dostęp do skrzynek od tyłu i powinien przesyłkę do 6 cm zostawić w skrzynce. W rzeczywistości listonosze przesylek o grubości już 2 cm nie zostawiają tylko wrzucają awizo . Należało by najpierw wyegzekować od poczty polskiej dostarczanie przesylek do 6 cm (podobno uregulowane prawem) a dopiero później obywateli karać.
Podobno prawo działa w obie strony? Może się mylę?
Dziwne ale nikt nie doczytał, że ta Ustawę przyjęto w 2012 r., za czasów miłościwie nam panujących. I już się front zmienił co do komentarzy ?
Już wolę żyć w czasach 70-80r . To były czasy mimo braku wszystkiego.A i tak byŁo inaczej. Ludzie byli inni. Czasami wracam myślami do tamtych dni i z rozrzewnieniem tęsknię. Społeczność była inna. Ja mam mieć skrzynkę n listy? ile ona kosztuje? Może ktoś nie ma na zakup , bo akurat wyda to co w naszym kraju zarobi na chleb dla siebie i dzieci bo na nic innego go nie stać?|Skrzynki||||| ile ona kosztuje ,dla osób co ich stać?Domniemam.- 10 20 zł? A za tą kasę
Już wolę żyć w czasach 70-80r . To były czasy mimo braku wszystkiego.A i tak byŁo inaczej. Ludzie byli inni. Czasami wracam myślami do tamtych dni i z rozrzewnieniem tęsknię. Społeczność była inna. Ja mam mieć skrzynkę n listy? ile ona kosztuje? Może ktoś nie ma na zakup , bo akurat wyda to co w naszym kraju zarobi na chleb dla siebie i dzieci bo na nic innego go nie stać?|Skrzynki||||| ile ona kosztuje ,dla osób co ich stać?Domniemam.- 10 20 zł? A za tą kasę
Ja to się tak boję, że pomimo iż mam zamontowaną skrzynkę na listy, to nie wyjmę tej przesyłki, a to dlatego że nie mam pojęcia ilu zakażonych po drodze dotknęło tej poczty. I innym też radzę bądźcie ostrożni.
Bardzo dobrze. Przydałoby się jeszcze na początek po 100 zł za brak numerków na domach.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!