Zmieńcie nazwę na radio spotify, tylko muzyka i to nie najwyższych lotów. Brak audycji kulturalnych, ambitnej muzyki, porządnej publicystyki (nie polityki z perspektywy jednej strony), reportażu, relacji na żywo, realnych problemów mieszkańców. No i brak charyzmatycznych głosów. Ot takie prowincjonalne radyjko. Po 28 latach wypadałoby je znacznie unowocześnić i to nie ze strony technicznej, bo tutaj jest w miarę ok.
Porzadne lokalne stacje radio byly wczesniej,pokolenie 45-50 latkow pamieta.Young flowers,178 to byly rozglosnie
Z radia lokalnego staliśćię się rozgłośńią opozycji i nie musicie udawać bo to słychać i czuć , mniej polityki więcej spraw dotyczących mieszkańców tego miasta i powiatu .
Wszystkiego najlepszego ,ale trochę się obawiam czy radio nie zmieni po raz trzeci nazwy, na radio Choj….
Jako Wasz stały słuchacz apeluję o powrót do nazwy "Radio Piotrków" :)
A poza tym: sto lat!
Sięgam do swoich wspomnień i powiem Wam, że w latach 90. radio to było naprawdę "coś". Może styl był dziki i amatorski, ale uważam, że zarówno ramówka jak i zaangażowanie prowadzących audycje sprawiały, że Radia Piotrków słuchałem najczęściej. Radio miało sympatie lewicowe, ale choć nie podzielałem tych poglądów nie przeszkadzało mi to. Po 28 latach zmieniło się wiele: lepszy sprzęt i w ogóle, ale duch tego radia uleciał bezpowrotnie. Niby powróciły audycje autorskie, ale brakuje tej pasji i kontaktu ze słuchaczami. Romans z władzą również nie wpływa korzystnie na odbiór radia. Publicystyka również kuleje. Program "O tym się mówi" przypomina pogaduszki przy kawie z kolegami, niż rzetelny program, w którym gościa powinno wziąć się trochę w krzyżowy ogień pytań. Nie wiem czy dacie ten komentarz, bo cenzura na tym portalu wzrosła w ciągu kilku lat, ale i tak mam to gdzieś - to informacja dla Was od słuchacza, który chciałby żeby radio było przede wszystkim radiem. Wszystkiego najlepszego - 28 lat, to już stare konie jesteście.
Wszystkiego najlepszego dla całego zespołu!!!. Ponadto uprzejmie informuję, że w kraju a nawet w świecie, lepszego radia nie znajdziecie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!