Jaki k...wa spis? Jak mi tu kto przyjedzie to tylko będzie wiedział, że mam wzmacniacz Technicsa - sztuk jeden!!! Aż mu/jej bębenki popękają.
Mam nadzieję,że tym razem do mnie nie dotrze..rachmistrz.Spowiadać się przed bankiem,skarbówką,kościołem-już wystarczy,wątpliwa przyjemność!Ew.zdradzę mój wymiar buta-39.
Przez drzwi albo domofon można. Ustawa nie definiuje jak, więc można jak się uda.
karteczkę z danymi osobowymi rąbnie rachmistrzowi na dół z przeprosinami o braku zaufania do obcych:}
A jak ktoś mieszka na 10. piętrze? ;)
Co za problem zrobienia sobie identyfikatora z imieniem, ... itp. itd. i jakimś podpisem na końcu.
Nie znam dyra GUS-u ani jego podpisu!
Przy okazji ustawa o spisie nic nie mówi o obowiązku wpuszczania kogokolwiek do domu. Temat można załatwić przez okno.
Gminnego biura spisowego, ale w jakiej gminie? Aleksandrów czy Krzynowłoga Wielka?
A jak to zweryfikować, skoro ja obywatel nie mogę prosić o okazanie dowodu osobistego?
A może pod jakimś numerem tel. GUS?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!