metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
VIP VIPranga27.08.2014 19:16

"Pan Prezydent" to niech lepiej sam coś poczyta. :) Ale widocznie sprawia mu to zbyt duży bUl. :D
Oczywiście cała inicjatywa zasługuje na pochwałę.

Komentarz był edytowany przez autora: 27.08.2014 19:17

41

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)27.08.2014 20:19

"VIP" napisał(a):
"Pan Prezydent" to niech lepiej sam coś poczyta

Słuszna uwaga; gdyby dużo czytał, to by takich byków nie sadził.

Cytuję:
W ubiegłym roku w ponad 700 miejscowościach w całej Polsce odbyło się wspólne czytanie dzieł Aleksandra Fredry.

Mam nadzieję, że najsłynniejsze jego dzieło również odczytano.

"Zemsty", którą wałkowano w szkole, jakoś nigdy nie mogłem strawić. I nie wiem, na czym rzekomo polega wspaniałość tego dzieła. "Baśń..." za to w try miga opanowałem na pamięć. ;) Tylko prawdziwego mistrza stać na takie ponadczasowe dzieła. ;)

21

luzik luzikranga27.08.2014 20:42

W tej szopce wcale nie chodzi o czytanie dzieł literatury polskiej, tylko o polityczny interes grupy kolesi i cwaniaków przejawiający się w "konieczności" reelekcji pewnego infantylnego bubka - safanduły. Czytota tum informacyją, a nic z nij nie rozumita. I tyle.
Kto pójdzie na rynek - ten udowodni, że rozumek ma na poziomie Tygryska - najlepszego z przyjaciół Kubusia Puchatka, a przyzwoitość - taką jak Gargamel albo smerfny księciunio.

20

piotrkowianie ~piotrkowianie (Gość)27.08.2014 21:02

Ciekawe czy w sobotę (6 września) przyjedzie na nasz Piotrkowski rynek prezydent B.Komorowski bo my czekamy na niego serdecznie.

21

rolnik ~rolnik (Gość)27.08.2014 21:33

Mam nadzieję że jak p.Prezydent B.Komorowski przyjedzie do Piotrkowa to zostanie u nas dłużej i urządzi wcześniejsze dożynki w Spale.

21

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)27.08.2014 23:13

Co Wy z tym Komorowskim? Przecież tu nigdzie nie jest napisane, że on przyjedzie do Piotrkowa!
Poza tym zgadzam się z Luzikiem - szopka i kretynizm.
Dawniej była w programie I PR taka coniedzielna audycja "Wesoły autobus". Taki radiowy kabaret jeżdżący po kraju i nagrywający audycje w obecności lokalnej publiki. Przypomniał mi się jeden skecz z tej audycji, jak to w pewnej wsi ogłosili konkurs, że kto przez zimę najwięcej książek przeczyta, ten dostanie nowy opylacz. I przed biblioteką od rana się kolejka ustawiała. Wypożyczali wszyscy na potęgę. Aż pewien dziadek, gdy doszedł do czterdziestej książki, tak na niej się zatrzymał. Po oddaniu chciał wypożyczyć ją z powrotem. Niestety, ciągle ktoś mu ją sprzątał sprzed nosa. Ale dziadek ciągle o tą książkę pytał. Gdy po kilku tygodniach udało mu się ją znowu dorwać, to już na miejscu zaczął ją kartkować, tak był napalony na "czytanie". Aż z radością między kartkami odnalazł swoje tysiąc złotych, które poprzednim razem zostawił w niej przez roztargnienie...
To audycja z lat osiemdziesiątych. I idealnie spuentowane "czytanie" na pokaz...

Komentarz był edytowany przez autora: 27.08.2014 23:17

21

piotrków ~piotrków (Gość)28.08.2014 15:39

Ciekawe czy 6 wrześnie przyjedzie do Piotrkowa nasz prezydent i inicjator spotkania p.B. Komorowski bo my czekamy na niego z utęsknieniem.

20

wer ~wer (Gość)05.09.2014 13:03

Szkoda że Piotr Smolarek tego nie doczekał. Byłby wniebowzięty.

10

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat