metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
zet ~zet (Gość)28.11.2011 14:20

opon w autobusach nie wymieniaja na zimowe bo nie ma ciezarowych opon zimowych

00

szczawik szczawikranga28.11.2011 14:26

"zet" napisał(a):
opon w autobusach nie wymieniaja na zimowe bo nie ma ciezarowych opon zimowych

sa, tylko cena chyba troche zaporowa i w Polsce malo kto kupuje;)

00

Mjut ~Mjut (Gość)28.11.2011 15:15

ta opony haha , szkoda Mi :D

00

kris krisranga28.11.2011 19:21

Muchozol kto z Piotrkowa to wie o co chodzi :)
Przyjęło się u nas, że na autobus komunikacji miejskiej MÓWI się eMZetKa (ludzie z "zewnątrz" myślą, że to motor MZ :) ) - taka gwara miejska, slang.
Zarzucić mogę jedynie, że ktoś co jest przyjęte w mowie przerzucił na pismo, a tego nie powinno się robić. Ale mogę to szybko wyjaśnić - jest to notatka dla prezentera wiadomości, a redaktor portalu zapomniał eMZetKe zamienić na "autobus" :)
Ogólnie sama nazwa MZK jest głupia :D
Wolałbym MPK jak w większości miast, chociaż w Warszawie jest MZA. No ale to już kwestia gustu ;)

Komentarz był edytowany przez autora: 28.11.2011 19:27

00

zet ~zet (Gość)28.11.2011 19:36

"szczawik" napisał(a):
sa, tylko cena chyba troche zaporowa i w Polsce malo kto kupuje;)

nie ma:) znaczy sa dostepne inaczej troche formowane biezniki ale nie sa to zimowe opony jak to rozumiemy w samochodach ososbowych i lekkich dostawczych :)

00

szczawik szczawikranga28.11.2011 19:40

"zet" napisał(a):
nie ma:) znaczy sa dostepne inaczej troche formowane biezniki ale nie sa to zimowe opony jak to rozumiemy w samochodach ososbowych i lekkich dostawczych :)

no te miałem na myśli, może nie są to zimówki prawdziwe, ale mają lepsze właściwości jezdne zimą, są chyba z trochę bardziej miękkiej gumy zrobione:)

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat