metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Dionizy ~Dionizy (Gość)16.04.2009 17:54

"Dionizy" napisał(a):
psiarz napisał:>>>

czytaj: "xx"

00

xx ~xx (Gość)17.04.2009 16:45

Oj kolego Dionizy już mylą Ci się ludzie. A nie pomyślałeś, że to może mi nie podoba się zapach psów i kotów. A także ludzie, którzy takie bezpańskie psy i koty dokarmiają a tym samym zachęcają do dalszego masowego rozpłodu bez opamiętania. Pani Fałek napisała, że w schronisku chociaż je kastrują. A te na wolności kto wykastruje jak co niektóre osoby (zwłaszcza samotne emerytki) podrzucają takim zwierzakom gdzie popadnie resztki jedzenia ale potem nie zajmą się już takim zwierzakiem. A co ich to obchodzi, ze sobie lata samopas. I to mnie wkurza. Jak karmi to niech bierze odpowiedzialność za jego dalszy los.

00

Dionizy ~Dionizy (Gość)17.04.2009 19:15

"xx" napisał(a):
A nie pomyślałeś, że to może mi nie podoba się zapach psów i kotów. A także ludzie, którzy takie bezpańskie psy i koty dokarmiają a tym samym zachęcają do dalszego masowego rozpłodu bez opamiętania.

http://www.kociamama.pl/?dokarmianie-kotow-bezdomnych,582
Popatrz jakie one są ładne i pożyteczne. Jak marzną w zimę i gdyby nie te emerytki których zapachu nie lubisz to by nas wszystkich zjadły szczury. Ja osobiście wolę te koty niż szczury i myszy. Dziko żyjące koty nie spadły na ziemie z deszczem. To ludzie którzy je trzymali jako żywe zabawki dla swoich dzieci. A potem wygonili i koty żyją dziko i się rozmnażają bowiem nie tak łatwo jest takiego kota złapać żeby go wysterlizować. Te dziko żyjące na wolności żyją kilka lat krócej niż te domowe. Kot w domu potrafi dożyć nawet 20 lat. Dorosłe koty po umieszczeniu ich w schronisku umierają umierają po 2 - 3 miesiącach z powodu stresu. Jeżeli masz jakiś dobry pomysł to napisz na tym forum. Ale zanim napiszesz coś nieprzemyślanego do końca skontaktuj się z p. Grażyną Fałek i porozmawiaj z nią na ten temat. Pozdrawiam Cię, b o wiem że tylko udajesz takiego twardziela a w rzeczywistości masz dobre serce.

00

kris krisranga17.04.2009 19:42

Dionizy: prosimy o cierpliwość i nie klikanie w przycisk wyślij jak się już raz kliknęło - polecenie na pewno się wykona.

00

liberał ~liberał (Gość)17.04.2009 19:43

A co Wam przeszkadzają myszki i szczurki? Też żyjątka, stworzenia boże. Zawsze twierdziłem, że będzie problem: "Co się stanie jak ŚWIĘTY KROKODYL zeźre ŚWĘTĄ KROWĘ". Co? Pamietajcie, że najpierw człowiek, jego życie, zdrowie, dobro i mienie, a potem wszystko pozostałe. Tylko prywatne.

00

bernardo antonio ~bernardo antonio (Gość)12.05.2009 14:31

może nie zupełnie na temat, ale na pewnym ogólnopolskim portalu pojawiła się dziś informacja o chorobie bohaterskiego psa-ratownika o imieniu Ira - znanego również jako "Irasiad". Zupełnie do tej pory nie wiedziałem o co chodzi z tym "Irasiad" - dowiedziałem się dopiero z tej wiadomości, no i w związku z tym wszedłem na stronę prezydent.pl i wysłałem mail z prośbą o pomoc dla psiaka.
Po kilkudziesięciu minutach otrzymałem mail:
"Witam Pana serdecznie!
Bardzo dziękujemy za maila.Sprawa jest już rozwiązana.
Znalazły się fundusze na operacje tak zasłużonego psa jakim jest sunia Ira
Bardzo dziękujemy za troskę
Z poważaniem
...
Kancelaria Prezydenta RP"
Jeśli faktycznie Kancelaria Prezydenta RP pomogła psiakowi, to mają u mnie wielkiego plusa!:-)
A my powinniśmy dbać o każdego psiaka. One ludziom pomagają bezinteresownie. Kto wie, czy życie któregoś z nas nie będzie zależało od pomocy czworonoga.
Pozdrawiam!

00

elza ~elza (Gość)24.04.2014 10:02

człowiek ma inteligencję troche na wyzszym poziomie niz zwierzę i powinien sobie poradzić sam. A tu niektórzy chcą udowodnić ,że pies, kot i człowiek to ten sam rozum.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat